Hain evlat

İnşaatçı, can evinden vuruldu. İşadamının oğlu, babasının imza sirkülerini çeteye sattı. Şebeke, bankaları dolandırdı. Evladının ihanetini öğrenen baba ise şaşkınlıktan küçük dilini yuttu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2013 Güncelleme 24 Mart 2013, 00:30
Hain evlat

İÇİNDEKİLER

Zengin evlat, babasını oyuna getirdi. Suç çetesiyle bir olup, babasını dolandırdı. Akıl almaz olay, Ankara'da yaşandı. İnşaatçı işadamlarından M.Y.'nin oğlu A.Y. (38), sahte kredi kartı şebekesiyle anlaştı. Babasının imza sirkülerini sahtecilik çetesine sattı. Şebeke üyeleri, onlarca kişiyi işadamı M.Y.'nin yanında yüksek maaşla çalışıyor gibi gösterdi ve sahte belgelerle Türkiye'nin çeşitli bankalarından 500 bin liralık kredi çekti, yüzlerce de kredi kartı çıkarttı. Skandal ise bankalardan sahte belgelerle kredi kartları çıkarıldığına dair ihbarların artması sonucu patlak verdi.

VURGUN İÇİN İŞYERİ
Ankara polisi, çeteye operasyon düzenledi. Aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Polis, zanlıların çalışma sistemini deşifre etti. Şüpheliler, vurgun yapmak için, il genelinde cep telefonu bayiliği adı altında işyerleri açtı. Çete, hat çıkartmak için bayiye gelen vatandaşların kimlik belgelerinin fotokopilerini aldı. Bu fotokopilerin üzerine başkalarının fotoğrafını yerleştiren şebeke, sahte kimlik belgeleri yaptı.

AĞZINI BİLE AÇAMADI
Zanlılar, işadamının oğlu A.Y.'den aldıkları imza sirküleri sayesinde yüksek miktarda maaş bordroları çıkartarak, bankalardan krediler çekti. Şebekenin, suç ortakları A.Y.'ye, her krediden pay verdikleri ortaya çıktı. Zanlıların 500 bin liralık kredinin dışında, 200 civarında 6 bin TL limitli kredi karttları çıkarttıkları ortaya çıktı. Babasının imza sirkülerini çeteye satan A.Y., "suç örgütüne yardım etmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baba ise oğlunun ihaneti karşısında şaşkınlıktan emniyette konuşamadı.

DÜNYA BAŞINA YIKILDI
Emniyete giden işadamı baba M.Y., oğlunun kendisini dolandırdığını öğrenince ne yapacağını şaşırdı. Baba, uzun süre kendisine gelmekte zorlandı.

YÜZLERCE KREDİ KARTI
Vurguncu çetesinin, sırf vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçirmek için iş yerleri kiraladıkları tespit edildi. Şebekenin, sahte kimliklerle yüzlerce kredi kartı çıkarttığı öğrenildi.


Alper SANCAR