Sağlık memuru!

Vali Şahin, Giresunlular'ı zayıflatmak için 3 beyaza savaş açtı. Saatlerce hareketsiz kalan memurları da unutmadı. Çalışanlar masa başında egzersiz yapmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2013 Güncelleme 19 Mart 2013, 00:00
Sağlık memuru!

İÇİNDEKİLER

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, sağlık reformu yaptı! Önce tuz, şeker ve una karşı savaş açtı. Nisan 2012'de restoranlardaki masalardan tuzlukları kaldırdı. Ardından şeker hamlesiyle kahvehanelerde, kafelerde ve çay ocaklarında çayların tek şekerli verilmesini sağladı. Sonrasında beyaz ekmekle mücadele etti. Yaklaşık bir buçuk aydır ise valiliğe bağlı 23 ayrı birimde görev yapan 414 memura her gün uzman hocalar eşliğinde 15 ile 20 dakika arasında egzersiz programı uygulamaya başladı. Kendisinin 35 yıldır bürokratlık yaptığını, bu süre içerisinde omuz, bel ağrıları, boyun ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklar yaşamadığını belirten Şahin, bunu düzenli spor yapmaya borçlu olduğunu söyledi.

MEMURLAR DAHA DİNÇ
Vali Şahin "Masa başında çalışmak, insan vücudunda hamlık yapıyor. Egzersizler sayesinde memurlarım daha dinç ve sağlıklı bir hale geldi. Hastaneler bu işten zararlı çıkacak" dedi. Memurlara egzersiz yaptırtan antrenörlerden Evren Özsandıkçı ise "Herkes birkaç kültür fizik hareketini masa başında yapsa, çok sayıda hastalık önlenir" ifadesini kullandı.

'ZİNDELİK VERİYOR'
Vali Şahin tarafından başlatılan egzersiz uygulaması, memurların hayatını değiştirdi. Saatlerce hareketsiz kaldıkları için geçmişte boyun ve bel ağrıları çektiklerini belirten memurlar, bu şikayetlerden kurtulduklarını söyledi. Fatma Karadeniz: Egzersizler sayesinde kendimi zinde hissediyorum. Fikriye Ayda Kutlu: Masa başında yaptığımız hareketler sayesinde vücudumuz esniyor. Mustafa Türedi: Stres atıp, sağlık kazanıyoruz. Ümit Kablan: Valimize minnettarız.


Özgür ÖZDEMİR