Memur ayakta

Adliyeler, vergi daireleri, valilikler gibi 43 kamu kurumunda hayat durdu. 100 bin memur, fazla mesai ücreti için dün iş bırakıp hak aradı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2013 Güncelleme 28 Şubat 2013, 00:00
Memur ayakta

İÇİNDEKİLER

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası ve Kamu Sen'e bağlı Türk Büro-Sen'e üye 100 bine yakın yakın büro çalışanı dün eylem yaptı.

ADALETLİ ÜCRET TALEBİ
Çok sayıda konfederasyon ile sivil toplum örgütünün de destek verdiği eylemde, adliyeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, vergi daireleri, nüfus ve vatandaşlık işleri, kaymakamlıklar ve valilikler dahil olmak üzere 43 kamu kurumunda iş bırakıldı. Eylemciler, ellerinde, 'Vergide ve ücrette adalet', 'Performans ve rotasyona hayır', 'Güvenceli insanca yaşam' yazan dövizler ile yürüyüş yaptı. Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kesik, Maliye Bakanlığı bahçesinde yaptığı konuşmada, "Bugün görmeyen gözlerin görmesini, duymayan kulakların duymasını sağladık" dedi. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da, mücadelelerinin sadece kamu çalışanlarının hakkını aramak olmadığını, amaçlarının tüm halkın hakkını aramak olduğunu söyledi.

NE iSTiYORLAR?
* Fazla mesai ücretleri tekrar ödensin.
* Ödenmesi kesilen yol ücretleri verilsin.
* Statü farkları kaldırılsın.
* Tüm ek ödemeler emekli aylığına dahil edilsin.
* İş güvencesi kaldırılmasın.