Türkiye'yi sarstı

Ocak ayı bir kez daha ağlattı. Türkiye'nin 'Deprem Dedesi' Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, tedavi gördüğü merkezde hayata veda etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2013 Güncelleme 22 Ocak 2013, 02:14
Türkiye’yi sarstı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Ocak ayında büyük kayıplar verdi. Ressam Burhan Doğançay, gazeteci Mehmet Ali Birand ve İktisat profesörü Toktamış Ateş'ten sonra Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'dan da kötü haber geldi. 71 yaşındaki jeofizikçi ve eğitimci Prof. Dr. Işıkara, tedavi gördüğü hastanede dün yaşama veda etti. Kamuoyunda "Deprem Dede" olarak bilinen ve yıllarını Kandilli Rasathanesi'nde geçiren Işıkara, bir süredir solunum yetmezliğinden dolayı yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

HASTANEDE 2 KEZ KALBİ DURDU
Nefes darlığı, yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve kalp krizi şüphesi ile hastaneye yatırılan Işıkara, 3 Ocak 2012 tarihinde anjiyo oldu. İstanbul Göztepe-Medikal Park Hastanesi'nde tadavi gören Işıkara'nın dün 2 kez kalbi durdu. Tüm müdahalelere rağmen "Deprem Dede" yaşama tutunamadı. Herkese deprem bilinci aşılamaya çalışan Işıkara'nın ölümü, başta yakınları olmak üzere tüm Türkiye'yi derinden sarstı.

ÇOCUKLARI KİM EĞİTECEK?
Ahmet Mete Işıkara, 1941 yılında Mersin'de doğdu. 17 Ağustos 1999'da Marmara'yı yıkan 7.4'lik sarsıntının ardından Türkiye'ye depremi hatırlattı. Yaptığı açıklamalar ve projeleri ile vatandaşa deprem bilincini aşıladı. Özellikle okullarda uyguladığı eğitim seminerleri ile çocukların "Deprem Dedesi" olarak hafızalara kazındı.