Deve yükü yatırım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2013 Güncelleme 22 Ocak 2013, 00:30
Deve yükü yatırım

İÇİNDEKİLER

Deve fiyatları cep yakıyor. Güreşlere katılan şampiyon develer, 20 bin ila 900 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Deve güreşleri Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde Kasım-Şubat aylarında yapılıyor.

LÜKS EV FİYATINA SATILIYOR
Deve sahiplerine, develerinin önceki yıllarda elde ettiği birinciliklere göre bin lira ile 20 bin lira arasında değişen oranda katılım parası veriliyor. Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Kıvrak ise şaşırtıcı bilgiler veriyor. Buna göre, birçok insan deveye yatırım yapıyor. Çünkü develer 20 bin liradan 900 bin TL'ye kadar yüksek fiyatlardan alıcı buluyor. 6 yıl önce arsalarını satarak 160 bin liraya "Çılgın Özer" adında bir deve satın aldığını söyleyen Metin Özer, devesinin güreşte yenilmez olduğunu söyledi ve ekledi: "Devem için 900 bin lira veriyorlar, fakat satmıyorum. Sadece güreşlere katılmam için yaklaşık 15 bin lira öneriyorlar."

ÖLEN SAHİBİNE AĞLIYOR
Arsa ya da ev satın almak yerine deveye yatırım yapan vatandaşlar, deve güreşlerinin bir gelenek olduğunu söyledi. Develerin, ölen sahibinin mezarı başında ağladığı belirtildi.