Organik vasiyet

Bir ay önce sapasağlamdı. Nakil bekleyen hastalardan etkilenip organlarını bağışladı. Aynur Ateş beyin kanaması geçirip hayatını yitirince ailesi "İçine doğdu" yorumunu yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2013 Güncelleme 08 Ocak 2013, 00:00
Organik vasiyet

İÇİNDEKİLER

Çanakkale'de yaşayan evli ve 2 kız annesi 47 yaşındaki Aynur Ateş bir ay önce evinde izlediği organ bağışıyla ilgili programdan etkilenerek, ileride hayatını kaybetmesi durumunda organlarının bağışlanmasını vasiyet etti. Geçen hafta Çanakkale'de beyin kanaması geçiren Ateş, burada yapılan müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bir hafta yoğun bakımda tutulan kadının hayatını kaybetmesi üzerine, ailesi vasiyetini yerine getirerek, organlarını bağışlamaya karar verdi.

TELEVİZYONDA GÖRDÜ
Aynur Ateş'in eşi Cemal Ateş (51), Bursa'da bir yakınlarının evinde yaptığı açıklamada, eşinin bir televizyon programından çok etkilenmesi üzerine, organlarının bağışlanmasını istediğini söyledi. Kendisinin de aynı gün üniversite okuyan kızlarıyla organlarını bağışlama kararı aldıklarını dile getiren Ateş, "İçine mi doğdu, bilmiyorum ama bize bu yönde bir istekte bulundu. Orada insanların telaşını, sevincini gördü. Bundan çok etkilendi. O zaman bir rahatsızlığı yoktu. Bir ay sonra beyin kanaması geçirdi. Bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Biz de vasiyetini yerine getirdik ve organlarını bağışladık" diye konuştu. Aynur Ateş'in karaciğerinin, acil nakil bekleyen bir hastaya nakledileceği belirtildi.

ÜÇ HASTAYA CAN VERECEK
Beyin kanaması geçirerek hayata gözlerini yuman 47 yaşındaki Aynur Ateş'in bağışladığı organları üç hastaya can verecek. Ateş'in karaciğeri acilen bir hastaya nakledilirken, talihsiz kadının böbrekleri de nakil için farklı şehirlere gönderildi.