Kapak kavgası

Ege Üniversitesi'den Prof. Erdilek, engellilerin umudu 'Mavi Kapak' kampanyasını bitirdi... Prof. Dr. Toygar ise başka adayı desteklediği için kampanyanın sona erdiğini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2013 Güncelleme 08 Ocak 2013, 03:31
Kapak kavgası

İÇİNDEKİLER

Engellilere umut olan 'Mavi Kapak' kampanyası 3 yıl önce Ege Üniversitesi Diş Hekimliği öğrencisi Kushtrim Ahmeti'nin girişimiyle başladı. Koordinatörlüğünü de öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nurselen Toygar yaptı. Fakülte yönetimi ile sivil toplum kuruluşları ve belediyeler de destekleyince kampanya, kısa sürede tüm Türkiye'ye yayıldı. Toplanan 280 ton kapakla da bin 769 engelli tekerlekli sandalyeye kavuştu. Ancak geçen Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyen Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Erdilek, "Burası bir diş hekimliği fakültesi, kapak toplama fakültesi değil. Artık bilimsellikle anılmak istiyoruz. Projenin ana amacı kıvılcım çakmaktı ve istediğimiz sonuca ulaşıldı. Burada eleman bulmak çok güç, bugüne kadar fedakârlıkla yürütüldü" dedi.

ÇOCUKLAR AĞLADI
Bu karar projeye büyük emek veren öğrenciler ve öğretim üyelerini üzerken, Prof. Dr. Nurselen Toygar sert tepki gösterdi. Dekan Yardımcısının basın toplantısında söylediklerini okuyunca çok şaşırdığını söyleyen Toygar, "Dekan yardımcımız 'iki kapak getiren personeli meşgul ediyor. Burası kapak toplama fakültesi değil. Başkaları toplasın' demiş. Oysa sistem oturmuştu ve her şey çok güzel gidiyordu. Ama kapak kampanyasını gereksiz ve lüzumsuz olarak görüyorlar. Dekan bey de 'bilimsellikle gündeme gelmek istiyorum' diyor. Kampanya 3 yıl boyunca benim zorumla sürdürüldü. Nasıl böyle kesilir? Ayrıca kampanya fakülteyi tanıttı. Çocuklarımız sosyal sorumluluk edindi. Şimdi bana, "Hocam kampanya biterse biz kapakları ne yapacağız?" diye soruyorlar. Ailelerinden kampanyanın bittiğini duyan birçok çocuk ağlamaya başlamış" dedi.

ERDİLEK'E TEPKİ
Kampanyanın bitirilmesi nedeniyle Prof. Dr. Necdet Erdilek'e büyük tepki olduğu belirtildi.


Ceyhan TORLAK