Doludizgin hayat

Bindiği atın altında kalarak ölümün eşiğinden dönen jokey Zülfiye, 'Sağlığım elverdiği sürece at binmeye devam edeceğim' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2012 Güncelleme 30 Aralık 2012, 00:00
Doludizgin hayat

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin sayılı kadın jokeylerinden Zülfiye Bulut Şimşek, pistlerde geçirdiği birçok kazaya rağmen, at sevgisi ve yarış tutkusundan vazgeçmiyor. Bulgaristan'dan 1989 yılında göç ettikten sonra Bursa'ya yerleşen ve burada jokeyliğe başvuran Şimşek, "Bu erkek işi, kadından jokey olur mu?" denilerek kendisine zorluk çıkarıldığını söyledi. 1993'teki bir yarışta atla devrilip yoğun bakımda kalan 'hipodromların göçmen kızı', Eylül ayındaki son kazadan sonra 2 ay uzak kaldığı yarış dünyasına geri döndü. At sevgisinin rahmetli babasından geldiğini belirten Zülfiye Bulut Şimşek, ilk kez 6 yaşındayken babasının kendisini ata bindirdiğini ve o günden sonra başlayan at sevgisinin zamanla bir tutkuya dönüştüğünü söyledi.

BURUN FARKIYLA KAZANDIM
Evli 1 çocuk annesi olan Şimşek, tüm zorluklara ve eleştirilere rağmen başladığı jokeyliği atlara duyduğu sevgi yüzünden 20 yıldır sürdürdüğünü kaydetti. Şimşek, son kaza sonrası, 'Bir kez daha hayatı burun farkıyla kazandım' diye düşündüğünü ifade etti.

POZİTİF AYRIMCILIK
"Kadınlar madem hayatın her alanında var, hipodromlarda da olmalı" diyen Zülfiye Buluk Şimşek, şunları kaydetti: "Sağlığım elverdiği sürece at binmeye devam edeceğim. Bunu yaparken de tek istediğim sadece at sahiplerinden erkek jokeylere karşı pozitif ayrımcılık. Kendime güveniyorum. Şans verildikçe ve kadınlar kupaları kaldırdıkça kadın jokeylerin sayısı da artar. İnşallah bundan sonra daha fazla şans bulurum."

'FORMAMI BİLE KENDİM DİKTİM'
Hipodromların göçmen kızı' Zülfiye Bulut Şimşek, hiçbir zaman erkek meslektaşları kadar bu işten para kazanamadığını, parasızlıktan dolayı yarışlara katıldığı formayı bile kendisinin diktiğini söyledi. Şimşek, "Ama, şans verildikçe aşılmayacak hiçbir engel yok" dedi.