Ölüm enerjisi

Kalp hastası gencin, enerji içeceği içtikten sonra midesi bulandı. Girdiği tuvalette kriz geçirip hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2012 Güncelleme 03 Aralık 2012, 00:36
Ölüm enerjisi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Tuzla'da plastik doğrama işiyle uğraşan 10 aylık evli 27 yaşındaki Harun Yıldız, iddiaya göre, enerji çiceceği kurbanı oldu. Yıldız, eşi Burcu Yıldız ve akrabalarıyla birlikte önceki akşam bir nişan törenine katıldı. Yıldız, nişanın ardından eşi, kayınpederi ve kayınvalidesiyle birlikte gece saatlerinde evlerine doğru yola çıktı. Yolda bir enerji içeceği alarak seyir halinde içmeye başlayan Yıldız, 2 aylık hamile eşine de içme teklifinde bulundu. Ancak eşi hamile olduğu için kabul etmedi.

DÜŞTÜ KALKAMADI
Bir süre sonra enerji içeceğinin etkisiyle midesi bulunan Yıldız, bir yakıt istasyonunda mola verdi. Tuvalete giderek yüzünü yıkamak isteyen genç uzun süre dönmedi. Bu sırada istasyonun temizlik görevlisi tuvalet kabininde hareketsiz yatan birini görünce hemen 112 Acil Servisi'ni aradı.

ANJİYO OLDU
İstasyona gelen sağlık ekibi, Harun Yıldız'ın kalbinin durduğunu belirledi. İncelemelerde çöp kutusunda Yıldız'ın yarısını içtiği enerji içeceğinin kutusu bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yıldız'ın 1.5 ay önce iki kez kalp krizi geçirdiği, daha sonra anjiyo olduğu belirtildi. Yıldız'ın enerji içeceğinden ölüp ölmediğinin belirlenmesi için cesedine otopsi yapılacak. Erdoğan YAPIK

KALP HASTALARINA UYARI

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, enerji içeceklerinde fazla miktarda kafein olduğunu belirterek, kalp hastalarının bu içecekleri tüketmemesi gerektiğini söyledi. Küçükusta, "Kafein zehirlenmesi ciddi bir tablo. Ritim bozukluğu, terleme, ajitasyon, ellerde titreme gibi sinir sistemi ve mide ağrısı, göğüste yanma, bulantı, kusma, ishal gibi sindirim sistemi belirtilerine sebep oluyor. Kalp yetersizliği, ritim bozukluğu gibi hastalıkları olanlarda kalp krizlerine yol açabiliyor" dedi.