Öz savunma

KPSS sınavına başkalarının yerine başarılı kişileri sokan çete lideri yakalandı. "Bu işi, Kürt gençler dağa çıkmasın diye yaptım" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2012 Güncelleme 14 Kasım 2012, 01:41
Öz savunma

İÇİNDEKİLER

İzmir polisi, "Sınav çetesini" çökertti. ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS, KPDS, ALES, LYS gibi sınavlara sahte kimlik düzenleyerek başarılı kişileri sokan PKK bağlantılı suç örgütünün lideri M.K.Ö. (47) da bu defa yakalandı. Son iki yıl içinde banka hesaplarında 3 milyon TL giriş çıkış tespit edilen elebaşı M.K.Ö. yedi yıldır "joker" tabir edilen kişileri başkalarının yerine sınavlara soktuğunu itiraf etti. Suçlamaları üzerine alarak jokerleri kendisinin bulduğunu ve sahte kimlikleri düzenlediğini kabullenen M.K.Ö.'nün, ifadesinde, "Kürt gençler daha çıkmasın diye bu işi yaptım" dediği iddia edildi.

TIP, 60 BİN LİRA
Zanlının üzerine kayıtlı ikisi mesken 38 tapu tespit edilirken mal varlığına tedbir koyuldu. Çetenin, yerine sınava girilen ve tıp fakültesini kazanmak isteyenlerden 60 bin lira, normal bir bölüm kazanmak isteyenlerdense 20 bin dolar talep ettiği öğrenildi. Soruşturmayı genişleten polis, ifadeler doğrultusunda İzmir'de 19 kişiyi daha gözaltına aldı. İlk operasyonda 140 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonlar sürüyor.


Fatih ŞENDİL