Hırsızları kasa'r

1'er yıl ara ile 2 kez soyguna sahne olan İstanbul Jewelry Show'a sıkı koruma... Yarın açılacak fuarda mücevherler 30 tonluk 2 kasada saklanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2012 Güncelleme 03 Ekim 2012, 00:39
Hırsızları kasa’r

İÇİNDEKİLER

Mücevher tutkunlarını buluşturan İstanbul Jewelry Show (İstanbul mücevherat, saat ve malzemeleri fuarı), 4-7 Ekim arasında CNR Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Toplam değeri milyar dolarları bulan mücevheratların sergileneceği fuar bu yıl sıkı güvenlik önlemlerine sahne olacak. Daha önce 1'er yıl ara ile 2 kez soygunun gerçekleştiği fuarda tekrar aynı olayların yaşanmaması için 30 tonluk çelik kasalar kullanılacak. Fuara katılan firmalara kargo hizmeti de veren uluslararası Loomis güvenlik firması, her biri 30 tonluk 2 kasada mücevherleri koruyacak.

SİLAHLI GÜVENLİK
80 milyon euroya sigortalanan kargo hizmetinde, güvenlik firması, mücevherleri yüzde 100 garanti ile taşıyacak. Fuara getirilen mücevherler, sergi sonrası, genel güvenlik önlemleri ile gece-gündüz 9 mm. çapında MP 5 model otomatik silahlara sahip özel eğitimli güvenlik personelleri tarafından korunacak. Her biri 80 metreküp olan kasalar; alarm, kilit anahtarları ve şifreleri ayrı ayrı yetkililerde muhafaza edilip, tüm ekip birleşmeden açılamayacak.

İTHAL SOYGUNCU!

2010'daki fuarda İngilizce konuşan 1'i kadın 5 kişi, ünlü bir mücevherat firmasının standını soymuştu. Geçen yıl da 2'si kadın 7 Filipinli hırsızlık şebekesi, fuarda 1 milyon dolar değerindeki gerdanlığı çalmıştı. Soyguncuların Dubai üzerinden Filipinler'e uçtuğu tespit edilmişti.

* Fuarda sergilenecek mücevherler, değeriyle olduğu kadar ihtişamlarıyla da göz kamaştırıyor.

* Fuar alanının içine konulan 30 cm kalınlığında, yangına, darbeye ve kesilmeye dayanıklı çelikten üretilen 2 kasayı silahlı görevliler koruyacak.

* Çok sayıda firmanın katılacağı fuarda mücevherler; taşınmasından saklanmasına kadar özel güvenlik elemanlarına emanet.