Kral düğünü

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın eşi ve yakınları uçakla Antalya'ya geldi. Kral'ın Türkiye'deki yatına yerleşen akrabalar burada bir düğün yapacaklar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2012 Güncelleme 12 Eylül 2012, 00:00
Kral düğünü

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan kraliyet ailesi Türkiye'de yapacakları bir düğün için önceki gün krallığın özel uçağıyla Antalya'ya geldi. Kral Abdullah'ın 13 eşinden biri ve yakınlarının geldiği kafile, havalimanına gelen 20 otomobille Antalya Limanı'na götürüldü. Yaklaşık bir aydır Ege sahillerinde dolaşan, yakıt ikmali yapan ve kraliyet ailesi için hazırlanan kralın yatı Prince Abdullah, limanda misafirlerini bekliyordu. 20 araçlık konvoy yata yerleşirken, ailenin eşyalarının daha önce getirildiği belirtildi. Gazetecilerin alınmadığı limanda demirleyen Kral Abdullah Bin Abdülaziz'e ait 'Prince Abdulaziz' isimli yata binen kralın eşi ve yakınlarının, 20 gün kadar yatta kalacağı ve öncelikle Akdeniz turu yapacakları öğrenildi.

AKDENİZ TURU VE BODRUM
Bu tur içinde kraliyet ailesinden bir çok ismin villasının bulunduğu Bodrum'un Yalıkavak beldesine de uğranılacağı belirtildi. Daha sonra ise Kral Abdullah'ın da katılımıyla yatta bir de düğün yapılacağı öğrenildi. Ama Kral Abdullah'ın hangi eşinin geldiği de düğünün ayrıntıları da basınla paylaşılmadı.

300 KİŞİ ÇALIŞACAK
Bir süredir Ege'de bulunan Prince Abdülaziz ismindeki yat 147 metre uzunluğunda. Yatın mobilyaları ve banyosu altın kaplama olan dört kral kamarası ve 100 odası bulunuyor. Yatta 65 mürettebat çalışırken, düğün için bu sayının 300'e çıkması bekleniyor. Yatın değer ise 200 milyon dolar.

20 MERCEDES İLE ÇIKARMA
Kral Abdullah'ın 13 eşinden birisi ve yakınları özel bir uçakla Antalya'ya indikten sonra 20 Mercedes araçlık konvoy ile Antalya Limanı'nda demirli lüks yata götürüldüler.

KRALABDULLAH GELİYOR

Forbes dergisi tarafından dünyanın en güçlü sekizinci ismi seçilen Kral Abdullah Bin Abdülaziz de yatında gerçekleşecek düğün için Türkiye'ye gelecek.