Hermes fiskosu

Sosyetik kadınların son modası, çantaya girdi! Yüzbinlerce TL'Lik Hermes'i koluna takan, gözünü arkadaşlarına dikti! 'Onunki sahte benimkisi gerçek' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2012 Güncelleme 01 Eylül 2012, 02:06
Hermes fiskosu

İÇİNDEKİLER

Cemiyet hayatının kadınları, Hermes'e takıldı! Fransız moda devinin çantaları, sosyetik hayatta ilginç bir tartışma yarattı! En ucuzu 10 bin dolardan başlayan Hermes marka çanta, taklitleri yüzünden sosyeteyi gerdi. Davetleri yol bilen sosyetik kadınların gözü, bu yüzden birbirlerinin koluna çevrildi. Elit hanımlar, birbirlerinin kolundaki Hermes çantaya bakıp, tahlile koyuldu.

ADETA STATÜ SİMGESİ
Sahteyi takan kadınların arkasından fısıltılar yapıldı. Elini ağzına götüren hanımefendiler, "Hermes'i de sahteymiş" yorumunu yaptı. Bu arada Türkiye'nin Hermes tutkunu bayanları arasında çok ünlü isimler var. Arzu Sabancı, Oya Eczacıbaşı, Bettina Machler, Aylin Benardete, Fatoş Sarıgül, Aylin Tahincioğlu, Ümit Boyner, Suzan Sabancı Dinçer, Eda Taşpınar ve Bahar Yazıcı Şer, Hermes takmadan dışarı çıkmıyor. Markayı özel kılan ise malzeme ve işçiliğin yanı sıra kullanana sağladığı prestij. Fiyatıyla da ulaşılması zor olduğu için Hermes statü simgesi olarak görülüyor.


2 MİLYON DOLARLIK SAP
Hermes, 170 yıldır Fransa'da üretiliyor. Constance, Birkin ve Kelly adlı üç özel modeli bulunuyor. Bu modeller, adını Fransız şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin ile Grace Kelly'den almış. Çantaların Türkiye'deki fiyatı, 8 bin 700 TL'den başlıyor, 100 bin TL'ye kadar çıkıyor. Constance modelinden Türkiye'ye yılda en fazla 6 tane geliyor. Bu arada Hermes'in en pahalı çantası ise 2 milyon dolar (4 milyon TL) değerindeki Kelly modeli. Bu modelin yapımında krokodil derisi ve bin 600 adet pırlanta kullanıldı. Sadece 3 tane üretildi.

2+1 daire fiyatına
Sosyetik güzel Derin Mermerci, tam bir Hermes tutkunu. En pahalı Hermes'i ise 80 bin dolar (150 bin TL) değerindeki "Himalayan" marka modeli. Söz konusu model yılda sadece 10 adet üretiliyor.

Kemal Bey takıldı
İşadamı Kemal Gülman'ın (74) eşi Feryal Gülman'ın (47) da çok sayıda Hermes çantası var.
Bu arada Feryal Gülman, gösterişi seviyor ama eşi tedbiri elden bırakmıyor. İddiaya göre Kemal Bey, davet dönüşünde eşinin mücevherlerini boynundan çıkartıp kasada saklıyor.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün gelini Fatoş Sarıgül katıldığı her davette Hermes marka çanta takıyor.

Hermes çantaların taklitleri, Türkiye'de 200 ila 500 dolar arasında satılıyor. İkinci el "Birkin" modeli ise 5 ila 6 bin dolardan alıcı buluyor. Bu arada Hermes, çantalarını kabartma yazılarla işaretliyor.