Eğitim mahkumu

Hapisteki babası valiye mektup yazdı. SBS'den 470 puan alan Seval'in lisede öğrenim görmesi için seferberlik başladı. Vali Celalettin Güvenç, küçük kızın eğitim masraflarına çare oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2012 Güncelleme 08 Ağustos 2012, 00:00
Eğitim mahkumu

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kendisine mektup yazarak kız çocuğunun eğitim masrafının karşılanması talebinde bulunan hükümlünün evini ziyaret etti. Siverek'te işlediği bir suçtan dolayı 5 yıldan bu yana cezaevinde kalan Hasan Baliman, iki hafta önce Vali Celalettin Güvenç'e mektup azarak, 8. sınıf öğrencisi olan kızı Seval'in, Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 470 puan aldığını belirtti.

AYNİ VE NAKTİ YARDIM
Cezaevinde olmasına karşın öğrenim yaşamını başarıyla sürdüren kızının okuması için elinden geleni yaptığını ifade eden Baliman, ancak maddi durumlarının iyi olmadığını o nedenle hem maddi hem de manevi destek talebinde bulundu. Bunun üzerine ilçe ziyaretinde Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ile söz konusu ailenin yaşadığı Camikebir Mahallesi'ndeki evini ziyaret eden Vali Güvenç, aile fertleriyle bir süre görüştü. Vali Güvenç, Seval Baliman ve 2 kardeşinin eğitimlerini sürdürmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonlarından destek verileceğini, ayrıca aileye ayni ve nakdi yardımda bulunulacağını belirtti. Vali Celalettin Güvenç, Seval Baliman'a babasının yanında olmaması nedeniyle üzülmemesini isteyerek, herhangi bir sıkıntısı olduğunda kendisine cep telefonuyla ulaşabileceğini söyledi. Seval'e cep telefonu numarasını veren Güvenç, aileye her zaman destek vereceklerini bildirdi.

KARDEŞLERİ UNUTMADI
Vali Celalettin Güvenç, Baliman ailesine yaptığı ziyarette, kendisi için eğitim yardımı istenen Seval'ın yanı sıra küçük kızın kardeşlerini de unutmadı. Güvenç, getirdiği hediye ve oyuncaklarla ailenin küçük çocuklarının yüzünü güldürdü. Üç kardeşe de eğitim yardımı yapılacağını söyleyen Vali, ayrıca aileye nakit para verielceğini de belirtti.