408 aile inanmadı

Kayak yaparken ölen Aslı Nemutlu için "Kusurlu" raporu gelince sevenleri ayağa kalktı. 408 aile "İhmaller ortaya çıksın" diye ilan verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2012 Güncelleme 23 Temmuz 2012, 00:00
408 aile inanmadı

İÇİNDEKİLER

Erzurum'da kayak pistinde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu için 408 aile bir araya geldi. Olaya ilişkin sürdürülen soruşturmada ikinci bilirkişi raporunda milli kayakçının 'kusurlu' bulunmasına üzülen Nemutlu ailesine destek veren aileler, gazeteye ilan vererek soruşturmanın takipçisi olacaklarını duyurdu. Milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak tarihinde Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pistin kenarındaki tahta kar perdelerine çarparak boynunun kırılması sonucu hayatını kaybetmişti. Nemutlu'nun ölümüyle ilgili açılan soruşturma kapsamında ilk bilirkişi raporunda pistin genişliğinin standartlara uymadığı belirtilirken, ikinci raporda ise kontrolsüz hareket ettiği belirtilerek milli kayakçı 'kusurlu' bulundu.

YAŞAM HAKKI KUTSALDIR

4 Temmuz'da açıklanan rapor Nemutlu ailesini üzerken, bu üzüntüyü paylaşan tam 408 aile destek vermek için biraraya geldi. Nemutlu ailesinin yakınlarının öncülüğünde birleşen aileler, olaydaki ihmallerin araştırılması ve Nemutlu ailesinin yanında olduklarını belirtmek için gazeteye ilan verdi. 'Yaşam Hakkı Kutsaldır' başlığı ile verilen ilanda aileler, Aslı'yı öldüren ihmallerin ortaya çıkmasını ve aynı acıların yaşanmaması için önlemlerin alınmasını istediler.

AİLESİ MEMNUN OLDU

Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu tanıdıklarının verdiği ilan sonrasında duygulandığını dile getirdi. Anne Nemutlu "Yakınlarımız bu ilanı düzenlemiş. Bu kadar duyarlı olmaları, yanımızda olmaları bizi de çok memun etti. Ben inanıyorum Aslı'mı öldüren ihmaller er geç ortaya çıkacak, sorumlular cezalandırılacaktır. Yakınlarımızın sayesinde de bu dava sürecinde artık yalnız olmayacağımızı anladık." dedi.

MİSYON BIRAKTI

Başka 'Aslı'ları kaybetmeyeceğiz" diyen aileleri biraraya getiren Şeyda Tomruk, "Aslı giderken bize bir misyon bıraktı. Bu misyonla onu öldüren ihmallerin araştırılması için soruşturma sürecinin takipçisi olacağız. Sorumluların cezalandırılmasını ve gereken önlemlerin alınmasını istiyoruz" diye konuştu

Hilal YILDIRIM