Hayal gücü

Dağlıca'da 8 şehidin komutanı büyük bir felaketi önledi. Binbaşı, kalleş saldırı sırasında Yeşiltaş Karakolu'nun çevresine hayali kulübeler yerleştirdi. Böylece hainleri şaşırtıp geçit vermedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2012 Güncelleme 28 Haziran 2012, 02:20
Hayal gücü

İÇİNDEKİLER

Türkiye, huzura bir adım daha yaklaştı. Birbiri ardına gelen açıklamalar, 30 yıllık kanlı planı köşeye sıkıştırdı. Ancak geçtiğimiz hafta Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düzenlenen kalleş saldırı, 70 milyonun yüreğini dağladı. PKK'lı teröristler, Irak sınırına sıfır noktada bulunan Yeşiltaş Karakolu'nu hedef aldı. Çatışmada 8 askerimiz şehadet mertebesine ulaştı. Türkiye 8 kahramanını cennete uğurlarken kanlı saldırının ardından bir kahramanlık öyküsü çıktı.

20'NiN ÜZERiNDE...
Edinilen bilgiye göre kanlı saldırıda PKK'lılar kalabalık geldi. 40 Mehmetçik, 100'den fazla haine karşı mücadele etti. İşte bu sırada karakol komutanının inanılmaz bir planı vardı. Binbaşı, askerlerine 20'nin üzerinde hayali nöbet kulübesi kurdurdu. Teröristler saldırmak için geldiklerinde mühimmatlarının büyük bir kısmını buradaki boş kulübelerde harcadı.

KÖYDEN SIZDILAR
Yerleri tespit edilen 10 terörist bu yöntemle öldürüldü. Böylece komutan ve askerleri, PKK'lıların karakola girmesini engelledi. Ancak amaçlarına ulaşamayan hainler, bu kez de mevziyi hedef seçti. Teröristler kaçarken askeri mevziye el bombası attı. Kaçak saldırıda 8 asker şehit oldu. Öte yandan askerler köyden sızan teröristlere karşılık verirken dikkatli davrandı. Bu da kapsamlı müdahaleyi önledi.

* Yeşiltaş saldırısından sonra güvenlik güçleri düğmeye bastı. 4 bin Özel Harekatçı terörist avına çıktı. Şimdiye kadar süren operasyonlarda 50 terörist öldürüldü.

DAĞLICA'DA 300 KG PATLAYICI
İyice köşeye sıkışan kanlı terör örgütü, çareyi bombalarda aradı. Hainler, kanlı planlarını toprak altına sakladı. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yapılan aramalarda 300 kiloluk patlayıcı bulundu. Söz konusu patlayıcılar, Yeşiltaş Karakolu'na yakın bir yerde tespit edildi.