Okullu'yüz

Hatice Nergis, memleketi Kahramanmaraş'a döner dönmez gelecek planlarını açıkladı. Okulunu bitirecek olan 19 yaşındaki kız, sonra iş hayatına girecek, bir de kitap yazacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2012 Güncelleme 03 Haziran 2012, 02:23
Okullu’yüz

İÇİNDEKİLER

Gazi Üniversitesi'nde yüz nakli geçirdikten sonra, hastanedeki tedavisi sona eren Türkiye'nin üçüncü yüz nakli geçiren ismi Hatice Nergis, memleketine döndü. Kahramanmaraş'a bağlı Ayaklıcaoluk köyündeki evine gelen 19 yaşındaki Nergis, yaptığı açıklamada, 3 ay sonra evine döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Kendisini çok iyi hissettiğini ve moralinin çok yüksek olduğunu belirten Nergis, her şeyin yolunda gittiğini ve daha da iyi olacağını ifade etti. Nergis, "Şu anda yüzümde bir miktar daha ödem var. İnşallah onlar da giderse daha da iyi olacağım'' diye konuştu. Köye geldiğinde evlerinin balkonuna çıkarak etrafı seyrettiğini anlatan Nergis, duygularını şöyle dile getirdi: "Ailemi çok özlemiştim. Onlara kavuştum. Çok güzel duygular yaşadım. Eve döndüğünde balkona çıkıp etrafı seyredince içim açıldı, insanın evi gibisi yok. Ağaçlara, doğaya baktım. Huzur buldum.''

BAĞIŞÇIYI ZİYARET EDECEK
Halen tedavisinin devam ettiğini hatırlatan Nergis, "Tedavim bitince önce yarım kalan eğitimimi tamamlayacağım, ardından iş hayatına atılmak istiyorum'' dedi. Gazetecilerin, "Yeni yüzünü beğendin mi?'' sorusuna karşılık Nergis, "Kendimi beğendim. Öncelikle ameliyatı gerçekleştiren ekibe çok teşekkür ediyorum. Ancak, böylesi bir ameliyat büyük bir cesaret istiyor. Çok mutluyum ve önceki hayatımdan kat kat daha iyiyim'' ifadelerini kullandı. Nergis, imkan bulduğu takdirde organ bağışında bulunan aileyi de ziyaret etmek istediğini belirtti.

ORGAN BAĞIŞI ELÇİSİ
Nergis "Bugüne kadar sanırım 35'ten fazla ameliyat geçirdim. Yüzümdeki iyileşmeden sonra göz protezi olacağım. Gönüllü organ bağış elçisi gibi çalışacağım. En büyük isteğim Açıkögretim Lisesi'ni okuyup devlet memuru olarak işe başlamak" derken ileri de bir de kitap yazmak istediğini ve kitabın isminin de "Tek Dünya İki Yüz" koymayı planladığını sözlerine ekledi.

* Hatice Nergis'e Moldovalı Olga Aygün'ün yüzü ve çenesi nakledilmişti. Yaşamını bir kitap haline getirmek isteyen Hatice Nergis, kitabın adının ise "Tek Dünya İki Yüz" olacağını söyledi.