Kardeş kardeşe güreş

Güreş Federasyonu, kadın-erkek güreşiyle ilgili 'Etik değil' dedi. Milli Takım Antrenörü'nden ise aykırı ses geldi: Erkek partner kullanıyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2012 Güncelleme 24 Mayıs 2012, 01:53
Kardeş kardeşe güreş

İÇİNDEKİLER

Samsun'daki 19 Mayıs etkinliklerinde yapılan kadın-erkek güreşi, gündemi sarstı. Törende kadın sporcu Nurcan Kılıç (22), Kamil Özkıvanç (17) ile güreş yaptı. Valilik inceleme başlatırken, kadın-erkek güreşine tepki yağdı. "Ezberbozan" gösteriyle ilgili Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker bile, "Olay anlık gelişmiş. Kültürel açıdan etik değil" dedi. Aykırı ses ise Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu'ndan geldi.

ERKEK PARTNER...
Kosukoğlu, 10 yıldır bayan güreşiyle ilgilendiğini ve kadın-erkek güreşinin abartılmaması gerektiğini söyledi. Dünyada bayan güreşçilerin erkek partnerlerle antrenman yaptığını da sözlerine ekleyen Kosukoğlu, "Bu tür şeyler normal. Kadın Milli Takımı'nda bayan güreşçilere, bayan partner bulmakta zorlanıyoruz. Bizler de erkek partner kullanıyoruz" dedi.

'HEPSİ ÖZ KIZIM GİBİ'
Kadın-erkek güreşiyle ilgili soruşturma açılmasını da kınayan Kosukoğlu, şunları söyledi: "Güreş ata sporumuz olduğu için mi tepkiler oluştu? Sporcularıma öz kızıma baktığım gibi bakıyorum. Arkadaşlarım da öyle. Başka türlüsü de mümkün değil."

ATA SPORU OLİMPİYATTA
Kadın Güreş Milli Takım Antrenörü İsmail Kosukoğlu, "Ata sporumuz olan güreşi, ilk kez olimpiyatlarda temsil etme hakkı kazandık. Buna gölge düşmesin" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, "Bayan ile erkeğin güreşini onaylamam mümkün değil" yorumunu yaptı.