Kolu kanadı kırıldı

Çift kol ve bacak nakli olan Atilla Kavdır, ameliyattan 105 gün sonra can verdi. Ölüm sebebi olarak 'mantar' gösterildi. Talihsiz adam, köyündeki tüm annelerin omzunda defnedildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2012 Güncelleme 05 Mayıs 2012, 00:32
Kolu kanadı kırıldı

İÇİNDEKİLER

Tek hayali çocuklarına sarılmaktı, sonra da araba kullanmaktı... Ama olmadı. 21 Ocak'ta çift kol ve tek bacak nakli yapılan Atilla Kavdır'ın (34) hayatı, yarım kaldı. Büyük bir umutla hastaneden taburcu olan Kavdır, mucize ameliyattan 105 gün sonra herkesi ağlattı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde son nefesini veren Kavdır'ın cenazesi dün sabah Altıayak Mahallesi'ndeki evine getirildi.

NAKİLLİ KOLLARIYLA DEFNEDİLDİ
Bir süre evde bekletilen cenaze, daha sonra tabuta konularak Varsak Camisi'ne doğru yola çıkarıldı. Bu sırada kolu kanadı kırık bir ana yüreği feryatlarla tabutun altına atıldı. Kavdır'ın tabutunu, annesi Ayşe Kavdır ile kız kardeşinin de aralarında bulunduğu kadınlar taşıdı. Acılı anne, "İki çocuğunu ve beni bırakıp nerelere gidiyorsun" diye feryat etti. Kavdır'ın cenazesi, nakilli kollarıyla toprağa verildi. Bu sırada gözler Kavdır'ın yol arkadaşı Uğur Acar'a çevrildi. Kavdır'la birlikte yüz nakli yapılan Acar, "Birlikte yola çıkmıştık. Çok üzgünüm" dedi. Öte yandan ameliyatı yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, şunları söyledi: "Bu tür hastaların bağışıklık sistemi çok zayıf. Maruldan bile enfeksiyon kapabilirler. Eğer operasyondan sonra ilk 25 gün içinde böyle bir şey olsaydı ben, suçu kendimde arardım. Keşke taburcu etmeseydim."

23 YIL ÖNCE AKIMA ÖMER ÖZKAN KAPILMIŞTI
Kepez Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Atilla Kavdır'ın hayatını alt üst eden olay, 23 yıl önce yaşanmıştı. Kavdır, henüz 11 yaşındayken evlerinin önündeki elektrik tellerine konan güvercinleri uçurmak için demir sopa ile tellere vurmuştu. Bu sırada elektrik akımına kapılarak iki kolunu ve sağ bacağını kaybetmişti. İşte o günden sonra kolu kanadı kırık yaşayan Kavdır, nakille ümitlenmişti. Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'nın kolları ve sağ bacağı, 21 Ocak'ta Kavdır'a nakledilmişti. Ancak bacak bir süre sonra geri alınmıştı. Ameliyattan 69 gün sonra cu edilen Kavdır, 1 Mayıs'ta tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

ERDOĞAN ÖZTÜRK