Pilot yere çakıldı

Belçikalı pilot, Amman'dan İstanbul'a götürmek istediği uçağın kapısını kapatmak istedi. Ancak aprona düşerek can verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2012 Güncelleme 19 Nisan 2012, 00:45
Pilot yere çakıldı

İÇİNDEKİLER

Onur Air kaptan pilotlarından Olivier Mester (56), görev yaptığı uçağın ön kapısını kapatırken aprona düşerek öldü. Talihsiz kaza önceki gün Ürdün'ün başkenti Amman'daki Queen Alia Uluslararası Havalimanı'nda yaşandı. Teknik bakım için Amman'da bulunan Airbus 300-600 tipi uçak, yolcusuz olarak İstanbul'a gitmek için hazırlandığı sırada, uçağın Belçikalı pilotu Mester, uçağın ön kapısını kapatmak isterken dengesini kaybetti. Mester, 5 metre yükseklikten beton zemine düştü.

'MERDİVEN ÇEKİLMİŞ'
Kaza sırasında uçağı yolcu etmek için apronda bulunan teknik personel, olayı sağlık ekiplerine haber verdi. Hastaneye kaldırılan pilot, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mester'in evli ve iki çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Türkiye Hava Yolları Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Gürcan Mantı, "Airbus 300-600 yerden yüksek bir uçak. Uçağa yanaşan merdiven çekildikten sonra kapı kapanmaya çalışılmış. Normalde kapı kapandıktan sonra merdivenin çekilmesi lazım. Talihsiz bir kaza umarım son olur" dedi.


Cevdet ÖZDEMİR