Unutmayajazz

NBA'in Utah Jazz takımında forma giyen Enes Kanter, memleketi Van için basket attı! Utah Jazz-LA Clippers maçından elde edilen gelir depremzedelere bağışlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2012 Güncelleme 02 Nisan 2012, 02:34
Unutmayajazz

İÇİNDEKİLER

Amerikan Basketbol Ligi (NBA), iyilik yarışına sahne oldu. Los Angeles'taki Staples Center'da oynanan LA Clippers - Utah Jazz maçında "Türkiye" sesleri duyuldu. Utah Jazz forması giyen Enes Kanter, memleketi Van için oynadı. Van'da yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için bilet gelirlerinin bir kısmı, Vanlı depremzedelere bağışlandı. Maça milli yıldız Enes Kanter'i desteklemek için Los Angeles'ta yaşayan 200 kadar Türk taraftar da katıldı.

TÜRKLER YALNIZ BIRAKMADI
Maç sonrasında ise Türk taraftarlar, Türkiye'nin ABD'deki gururu olan Enes Kanter'le buluştu. Genç oyuncuya maç hatırası olarak özel hazırlanan bir tablo hediye edildi. Çaylak oyuncu, Los Angeles'ta Türk taraftarlarla buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek herkese teşekkür etti. Enes Kanter, "Vanlı kardeşlerimize bir nebze de olsa faydamız dokunduysa ne mutlu bize. Beni ve takımımı yalnız bırakmayan Türk dostlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

1992'de İsviçre'de doğan Enes, babasının işleri nedeniyle memleketi Van'a yerleşti. Enes'in 14 yaşında Van'da başlayan basketbol serüveni, NBA'in de dikkatini çekti. Genç oyuncu, 2010'da NBA'ye geçti.