007 Sıkma

İngiliz ajan, ağzının tadını buldu! 'Skyfall' filminin çekimleri için Adana'ya giden Fransız oyuncu Berenice sıkma yiyip, közde çay içti. Seksi oyuncu bu lezzetleri 'James Bond'a da tavsiye etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2012 Güncelleme 30 Mart 2012, 02:18
007 Sıkma

İÇİNDEKİLER

İngiliz ajan "James Bond", aradığı lezzeti Adana'da buldu! Kentte çekimleri süren "James Bond"un son serisi olan "Skyfall" filminde, ajanın sevgilisi rolünde olan Fransız oyuncu Berenice Marlohe, köylülerin yaptığı sıkmayı yiyip, közde çay keyfi yaptı. Skyfall'ın aksiyon sahnelerinin çekimleri, Karaisalı İlçesi'ne bağlı Hacıkırı Köyü yakınlarında bulunan 99 metre yüksekliğindeki tarihi Varda Köprüsü'nde başladı. Bond'u canlandıran Daniel Craig'in daha sonra katılacağı çekimler, Adana'nın yemek kültürünü dünyaya tanıttı. Film ekibi, yanlarında getirdikleri yiyecekleri bir kenara bırakıp, çekimler arasında 8 yıldır Varda Köprüsü'nün yakınında, közde çay ve sıkma satan Sevgi ve Mehmet Avcı çiftinin açık hava kafesine koştu. Fransız oyuncu Berenice Marlohe ise sıkma ve közde çayın tiryakisi oldu.

'PARAYI TERCÜMANLAR ÖDEDİ'
"Böyle bir lezzeti hiç tatmamıştım" diyen seksi oyuncu, bunları bir süre sonra Adana'ya gelecek olan "James Bond"a önereceğini söyledi. Berenice'ye sıkma ve çay ikramı yapan Sevgi Avcı ise "Berenice'yi tanımıyordum. Meğer Bond'un sevgilisiymiş. Sıkmayı ve közde çayı çok beğendi. Parayı da tercümanları ödedi" dedi.