Jandarma kına gecesini bastı

Babasının 5 bin TL başlık parasına sattığı 15 yaşındaki A.U. jandarmayı aradı. Askerler genç kızı kına gecesinde kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2012 Güncelleme 09 Şubat 2012, 01:29
Jandarma kına gecesini bastı

İÇİNDEKİLER

Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na iki hafta önce gelen ihbar telefonu bir çocuğun dramını ortaya koydu: 156 ihbar hattını arayan bir kız çocuğu, "Asker abi beni kurtarın, zorla evlendirecekler." dedikten sonra telefonu kapattı. Telefonun Küçükdikili beldesinden açıldığı belirlendi. Jandarma ekipleri, Söğütlü Mahallesi 99045 Sokak'ta aradığını buldu. Ekipler kına gecesi hazırlığı yapılan eve girdiklerinde, A.U., 'Kurtarın beni' diyerek askerlere sarıldı.

ASKERLERE TEŞEKKÜR
Bir telefonla hayatı değişen A.U., "Haftalık 150 liraya fabrikada çalışıyorum. Babam bize bakmıyor. Babam beni para karşılığı evlendirmek istedi ama ben karşı çıktım. Tarlada çalışan bir kız arkadaşım bana, 'jandarmanın çalıştığı tarlaya geldiğini, eğitici bilgiler verdiklerini' söyledi. Ondan cesaret alarak asker ağabeylerimi aradım. Gelip beni kurtardılar, hepsine çok teşekkür ederim" diye konuştu. Baba Gürbüz U. kaçarken kızının gerçek yaşının 17 olduğunu savunan anne ile 'ben 18 yaşından büyük sanıyordum' diyen damat adayı M.G. ifadelerinin ardından serbest kaldı. Görevliler, A.U'nun ailesine hem gıda hem sosyal yardım yapmaya başladı.


Murat KARAMAN