Fırtına şoku!

Yurdu esir alan kötü hava, Antalya'yı feci vurdu. Fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, okullar ise tatil edildi. Denizi izlerken üzerinden dev dalga geçen bir genç ise şoka girdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2012 Güncelleme 08 Şubat 2012, 02:04
Fırtına şoku!

İÇİNDEKİLER

Hafta sonu yüzünü gösteren güneşli hava, yerini kar yağışı ve fırtınaya bıraktı. Balkanlar'da eksi 32 derece sıcaklıkla "afet" ilan ettiren soğuk hava ve kar yağışı, Türkiye'ye giriş yaptı. Yurdun dört bir yanı bugün ve yarın etkisini arttıracak olan kar yağışına teslim olurken, olumsuz hava koşulları "tatil cenneti" Antalya'yı feci vurdu. Antalya'da önceki gece başlayan yağış ve rüzgar, sabah saatlerinde kasırgaya döndü. Fırtınanın hızı 115 kilometreye kadar çıktı. Son 24 saatte metrekareye 90 kilogramdan fazla yağış düştü. Sahilde 20 metreyi bulan dev dalgalar, taş ve çakılları yollara savurdu. Onlarca ağaç yıkıldı, evlerin çatısı uçtu, yağmur nedeniyle de 600'den fazla evi su bastı. Kentte 5 balıkçı teknesi battı. Denize ise dev dalgalar hakim oldu. 19 yaşındaki Bayram Kadan, Akdeniz Bulvarı'ndaki korkuluklara tutunarak denizdeki dev dalgaları izlemek istedi. Bu sırada gelen yüksek bir dalga, Bayram Kadan'ın üzerinden geçti. Dalgalara kapılacağından korkarak korkuluklara tutunan Kadan, soğuk havanın da etkisiyle şoka girdi. Olay yerine gelen 112 Acil servis ekipleri, bayılan genci hastaneye kaldırdı.

SULAR ALTINDA
Bulgaristan'da, aşırı yağış nedeniyle bir barajın duvarının yıkılması sonucu Tunca ve Meriç Nehri'ne akan sular Edirne'ye ulaştı. Meriç ve Tunca nehirlerindeki su seviyesi yükseldi. Meriç Nehri'nin kenarında bulunan çay bahçeleri ve parklar sular altında kaldı. Tunca Nehri kenarında bulunan bazı iş yerleri ile bazı çiftlik evlerine ise su bastı. Cadde ve sokaklarda ise Venedik'i aratmayan görüntüler oluştu.

'AFET' DÖNDÜ
Balkanlar'dan gelen soğuk hava nedeniyle tüm yurt, kar yağışının etkisi altında olacak. Hava sıcaklığı 3-5 derece birden düşerken, yağışlar, sulu kar ve kar şeklinde görülüyor. Yetkililer, Marmara bölgesinin kar yağışından çok fazla etkilenmeyeceğini, yağışların daha çok iç ve doğu bölgelerde etkili olacağını açıkladı. Uzmanlar ayrıca riskli bölgeler için "buzlanma ve don uyarısı" yaptı.

KAR TATİLİ...
Ulaşımı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı, eğitimi de etkisi altına aldı. Kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ve Malazgirt İlçesi'nde 3 gün, Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde 2 gün eğitime ara verildi. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Isparta'da ise ilköğretim okulları ve liselerde okullar bir gün tatil edildi. Afyonkarahisar'da da yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Ercan TOPAÇ-Rıdvan UYSAL