Görgülü insan

Valilikte hizmetli olarak çalışan Kadir Görgülü, yolda bulduğu çantanın içerisindeki 65 bin lirayı sahibine teslim etti. Parayı bulan Görgülü, "Allah belki bizi de bir sıkıntıdan kurtarır. Haram para yemeyi Allah nasip etmesin" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2012 Güncelleme 08 Ocak 2012, 02:39
Görgülü insan

İÇİNDEKİLER

Afyankarahisar'ın en işlek caddelerinden olan Gazlıgöl'de dün öğle saatlerinde çantasındaki 65 bin lirayı kaybeden Şükrü Aslantaş (37), polisten yardım istedi. Aradan çok geçmeden parasının valilikte hizmetli olarak çalışan Kadir Görgülü tarafından bulunduğunu öğrenen Aslantaş, il emniyet müdürlüğüne giderek parasını teslim aldı. Parasını Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli'nin elinden alan Şükrü Aslantaş, teşekkür etti. Aslantaş, ev almak için 65 bin lirayı biriktirdiğini ancak tapu işlemlerinden dönerken parasını düşürdüğünü söyledi. Tapu işlemi bitince parayı teslim etmek istediğini ancak parasını kaybettiğini anlayınca şok yaşadığını anlatan Aslantaş, "Bir arkadaşımız bulmuş. Allah tuttuğunu altın etsin. Bir ara bütün birikimimin gittiğini düşündüm ve yıkıldım. Sonra 155'e başvurdum" dedi.

"ALLAH ŞEYTANA UYDURMASIN"
Yolda giderken tesadüfen bir çanta gördüğünü anlatan Kadir Görgülü (38) ise, çantadan önce çekindiğini daha sonra çantayı açtığında para destelerini gördüğünü söyledi. Görgülü, "İşim bittikten sonra çanta ile işyerime geldim. Müdürüme ve babama söyledim. Emniyete teslim etmem gerektiğini ifade ettiler. Bende teslim ettim" diye konuştu. Parayı görünce biraz da içinde bir şeyler oluştuğunu ancak Allah'ın haram parayı kendisine nasip etmemesini dilediğini aktaran Görgülü, "Allah şeytana uydurmadı. Belki, bu yaptığımızın karşılığında Allah bizi de bir sıkıntıdan kurtarır" şeklinde konuştu. Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli "Bu duyarlılığı gösteren, valilikte hizmetli olarak çalışan duyarlı vatandaşımız Kadir Görgülü'ye teşekkür ediyoruz" dedi.