Odadaki savunma

Odatv sanığıydı, devletin sırlarını sızdırmakla suçlandı. Koğuşta can verirken geride bir savunma bıraktı. İşte MİT'çi Kozinoğlu'nun o mirası ortaya çıktı. Kozinoğlu, "Ne Çakıcı'yı ne de Çatlı'yı tanırım. Bu kişiler benden önce kullanıldı" diyerek topu geçmişe attı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2011 Güncelleme 13 Aralık 2011, 00:11
Odadaki savunma

İÇİNDEKİLER

Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz yıl düzenlenen Odatv baskınları, önemli isimlere ulaşmıştı. Odatv internet sitesine yönelik operasyon kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görev alan Kaşif Kozinoğlu da tutuklanmıştı. Kozinoğlu, Odatv sanıkları ile birlikte 22 Kasım 2011'de, İstanbul'da hakim karşısına çıkacaktı. Ama olmadı. 55 yaşındaki ünlü MİT'çi, Silivri Cezaevi'ndeki koğuşunda ölü bulundu. Kozinoğlu'nun ölümü kayıtlara "Kalp krizi" olarak geçti. Ancak ailesi ısrar edince savcı, devreye girdi ve soruşturma başlattı. Bu sırada Kozinoğlu'nun koğuşunda bulunan savunma metnine de el konuldu. İşte o savunma metni, günler sonra ortaya çıktı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
10 sayfalık savunmada Kozinoğlu'nun hakkındaki suçlamaları reddettiği görüldü. Savunmaya göre Kozinoğlu, kendisiyle ilgili birçok iddiayı eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün ortaya attığını, bu nedenle de iddiaların Eymür'e sorulması gerektiğini vurguladı. Gülen cemaatinin Özbekistan'daki Türk okullarını kapattığı iddiasının doğru olmadığını aksine oradaki tek Türk okulu olduğu için kollayıp ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladığını savundu.

SABANCI SUİKASTI...
Savunmada diğer satır başları şöyle:
17 belgenin 'Kozinoğlu-3' adında bir klasörün içinden çıkması, belgeleri verdiğim anlamına gelmez.
MİT belgelerinin 'gizli' ibareli olması, 'devlet güvenliğine ilişkin' belge olduğunu göstermez.
Özdemir Sabancı'ya suikast döneminde Suriye, Bosna Hersek ve Afganistan'da görevliydim. Kontrterör merkezinde hiç çalışmadım.
Azerbaycan darbesinin örgütleyicilerinden olduğum külliyen yalandır.
Savcılık, MİT'e ait operasyonel telefonlarımı 2009'dan beri dinlemiş.
Alaaddin Çakıcı'yı ya da Abdullah Çatlı'yı, istihbari maksatla dahi olsa kullanmadım. Bu kişiler, ben teşkilata girmeden önce bazı MİT mensupları tarafından kullanılmaya başladı. İkisini de tanımam...

MİT'Çİ ATAÇ'IN İFADESİ ALINDI
Eski Mit görevlisi Yavuz Ataç'ın Ankara'da yürütülen faili meçhuller soruşturması kapsamında ifadesi alındı. 5 saat boyunca ifade veren Ataç, "Ben rahatım. Beni ilgilendiren hiçbir şey yok. Benim ifademe başvurdular. Önemli bir şey, adaleti aydınlatmamız lazım" diye konuştu