Hasarlı hayatlar

Ev sahipleri, hasarlı binalardan çıkmayınca Sakarya Valiliği elektrik ve sularını kesti. Karanlık geçen ilk gecede, mum ışığı imdada yetişti. Ama oksijen tüpünü çalıştıramayan yaşlı bir kadın, ölümle burun buruna geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2011 Güncelleme 07 Aralık 2011, 02:05
Hasarlı hayatlar

İÇİNDEKİLER

Sakarya'da, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen depremde hasar gören ve kayıtlara orta hasarlı olarak geçen bin 300 bina için tanınan onarım süresi sona erdi. Onarımını yaptırmayan binalara elektrik ve su hizmetleri durduruldu. Elektriği kesilen yüzlerce binada kalanlar, dün geceyi karanlıkta ve susuz geçirdi.

' YARDIM ALAMADIK'
Adapazarı ilçesi Pabuçcular Mahallesi Dispanser Sokak'ta oturan Erhan Yıldırım, depremde tek katlı evinin hasar görmediğini ancak ruhsat probleminden dolayı, binanın hasarlı olmadığını kanıtlayamadıklarını iddia etti. Yıldırım, 2 çocuğu ve şeker hastası annesi ile geceyi mum ışığında geçirdi. Karanlıkta, çaresizlik içerisinde olduğunu ifade eden Erhan Yıldırım, "Biz devletimizden yardım bekliyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz ancak hukuk bizi mağdur etmesin. Biz depremde hiçbir yardımdan faydalanamadık. Kuruş yardım talep etmedik. Madem evimiz orta hasarlı, madem yıkılacak... Devlet bize geri ödemeli olarak konut versin. Evi yıkılanlara hangi imkan sağlandıysa bize de o imkanlar sunulsun. Ben kışın ortasında yatalak annem ve iki çocuğumla kime sığınırım" dedi.

HAKKARİ DE SALLANDI
Yıldırım, oksijen tüpüne bağlı olarak yaşayan annesinin de elektrik kesintisi yüzünden ölümle burun buruna geldiğini belirtti. Yıldırım'ın ağabeyi Turhan Yıldırım ise mağdur olduklarını vurgulayarak "Devletten yardım eli uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu. Öte yandan bazı binaların sakinleri ise onarım ruhsatını yetkililere ulaştırarak elektrik ve sularını açtırdı. Öte yandan Hakkari Çukurca da dün saat 17.46'da 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Büyük korku yaratan sarsıntıda can ve mal kaybı yaşanmadı.

SON ÇARE!
Elektrik ve su hizmetlerinin kesilmesiyle birçok mahalle karanlığa gömüldü. "Karartma günleri"ni andıran bu tabloda küçük çocuklar da mum ışığında ders çalışmak zorunda kaldı. Yetkililer ise orta hasarlı binaların sahiplerini uyardıklarını ancak kimsenin evini terk etmediği için bu yola
başvurduklarını açıkladı.