Tezel'den boşanma

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, şiddet uyguladığı eşinden boşandı. Mahkeme 430 bin lira tazminat ödemesine karar verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2011 Güncelleme 25 Kasım 2011, 02:13
Tezel’den boşanma

İÇİNDEKİLER

Ünlü sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in 23 yıllık eşiyle yolları ayrıldı. Tezel, eşi Meryem Tezel'e 180 bin lira maddi ve 250 bin lira da manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Tezel iddiaya göre, 23 yıllık eşini aldattı. İhaneti öğrenen Meryem Tezel, eşine boşanmak istediğini söyledi. Sinirlenen Ali Tezel, eşini dövüp bıçakladı. 6 ay evden uzaklaştırılan Ali Tezel, "Eşim şöhretimi kıskanıyor" diyerek boşanma davası açtı. "Yıllardır hovardalıklarına göz yumuyorum" diyen Meryem Tezel ise karşı dava açtı.

10 BİN LİRA NAFAKA
Üsküdar 2. Aile Mahkemesi'nde görülen dava önceki gün karara bağlandı. Mahkeme Ali Tezel'in eşine karşı "Zina, kötü muamele ve ağır derecede onur kırıcı davranış" nedeniyle boşanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca sosyal güvenlik uzmanını, 2 çocuk ve Meryem Tezel için toplam 430 bin lira tazminata ve 10 bin lira nafakaya mahkum etti.

ÇOCUKLARIN VELAYETİ ANNEYE VERİLDİ
Tezel çiftinin boşanmasına karar veren mahkeme, çiftin "kusur" durumunu göz önünde bulundurdu. Bu kapsamda Ali Tezel'in maddi ve manevi tazminat talebi reddedildi. 2 çocuğun velayeti ise anneye verildi.


Gülcan DEMİRCİ