T'at'lı hayat

Yarış atlarına bir gelin gibi bakım yapılıyor. İyi beslenilen, tırnaklarına ve tüylerine özel bakım yapılan hayvanlar, solaryuma bile giriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2011 Güncelleme 09 Ekim 2011, 00:00
T’at’lı hayat

İÇİNDEKİLER

Binicilik yarışmalarına katılacak atlar adeta bir prenses gibi bakılıyor. Bunun en çarpıcı örneği Başkent Binicilik Kulübü'nde gözler önüne seriliyor. Her gün yapılan ısınma ve eğitim antrenmanlarıyla formda tutulan atlar, müsabaka öncesi "kapatma" denen uygulamayla, yarışa adeta bir gelin gibi hazırlanıyor. Müsabaka atları, güne sabah saat 07.00'de başlıyor. Bir at günde 2 ile 6 kilo arası yem yiyebiliyor ve 6 litreye kadar su tüketebiliyor. Atlar, beslenmenin ardından saat 08.30'da ısınma antrenmanı için belli bir düzen içinde koşu yaptıkları "adeta" olarak adlandırılan ve atların koşu bandı olarak nitelendirilen makineye giriyor. Burada sabah sporu yapan atlar, 15 dakika sağa, 15 dakika sola koşuyor. Makine içindeki delikli kasisler, at durmaya çalıştığında atı arkadan itiyor. Atlar hem birbirleriyle temas etmiyor hem de hiç durmadan sürekli koşmak zorunda kalıyor.

YAĞLI MASAJ...
Özel eğitimlerin ardından temizliği ve bakımı yapılan atlar, tekrar ahırlarına götürülüyor ve besleniyorlar. Akşam üzeri sadece gezinti yaptırılan atlar, en geç saat 18.00'de ahırlarına dönüyorlar. Her çalışma öncesi ve sonrası atların tırnakları temizleniyor ve özel bir yağla ovuluyor. Atlar bel ağrılarına karşı da solaryuma sokuluyor. Burada özel ışınlarla atların ağrıları azaltılıyor ve bu şekilde tedavi ediliyor.