Para'limpik çığlık

Engelli sporcular için düzenlenen Paralimpik Oyunları'na katılacak milli okçu Doğan Hancı parasızlıktan tekerlekli sandalye alamıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2011 Güncelleme 18 Eylül 2011, 00:00
Para’limpik çığlık

İÇİNDEKİLER

Londra'da, gelecek yıl yapılacak Paralimpik Yaz Oyunları'na katılmaya hak kazanan okçu Doğan Hancı'nın, tekerlekli sandalye alamaması durumunda oyunlara katılamama riski bulunuyor. Mili okçu Hancı, Londra'da paralimpik seçmelerine katıldığını ve 80 sporcu arasında ilk 28'e girmeyi başardığını söyledi. Olimpiyat barajını ikinci sırada yer alarak aştığını hatırlatan milli okçu Doğan Hancı, hedefinin oyunlara katılarak, Türkiye'ye madalyayla dönmek olduğunu belirtti. En büyük kaygısının ise eskiyen tekerlekli sandalyesi olduğunu ifade etti. Milli okçu, bugüne kadar hiç bir kurum ya da kişinin kendisine sponsor olmadığını ve maddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını anlatarak, şunları kaydetti: "Eğer bir destek bulamazsam durumum çok zor. En büyük sıkıntım şu an tekerlekli sandalyem. Çünkü sandalyem eskidi. Sandalyemi 6 yıldır kullanıyorum ve haliyle eskidi. Sandalyeler ise çok pahalı. Benim alabilecek gücüm yok. Sandalyelerin fiyatı 6 ile 7 bin euro civarında. Olimpiyatlara kadar bu sandalyenin yenisini almak zorundayız. Müsabakalarda kullandığımız tekerlekli sandalyenin standartlara uygun olması lazım. Mili takımımızın şu anda böyle bir ödeneği yok. Bugüne kadar da olmadı. Herkesten destek bekliyorum."

Paralimpik nedir?
Paralel ve olimpik kelimelerinin kısaltılmış halidir. Paralimpik Engelliler Olimpiyatı, paralel olimpiyat anlamına gelir. İlk olarak 1948'de İngiltere'de, gazilerin katılımı ile düzenlendi. 4 yıl sonra Hollandalı sporcuların katılımı ile uluslararası kimlik kazandı. Engelli sporcular için ilk olimpik stilde uluslararası organizasyon 1960'ta Roma'da yapıldı.