Diyet acı'sı!

Konu diyet olunca acılar, tatlılaştı. Ünlü sunucu Mesut Yar'ı zayıflatan Samandağ Biberi, yok satmaya başladı. Öyle ki tarlada bile ürün kalmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2011 Güncelleme 03 Eylül 2011, 00:00
Diyet acı’sı!

İÇİNDEKİLER

Şişman ve pişman olanların sayısı hızla arttı. "İştah kesen, kilo verdiren" her yiyecek, sofralarımızı süslemeye başladı. İşte bu furyanın son zamanlardaki en ünlü besini de Hatay'da yetişen bol acılı Samandağ biberi oldu. TV ekranlarından tanıdığımız başarılı sunucu Mesut Yar, 8 ay içinde 40 kilo verdi. Bu konuda sırrının ise "Samandağ biberi" olduğunu söyledi. İşte bunun üzerine bir anda tüm gözler Samandağ'a çevrildi. Aşırı acı olması nedeniyle iştahı kestiği ve yağları yaktığı belirtilen bu mucize biber, herkesin diline düştü! Fazla kilolarından kurtulmak isteyen kadını-erkeği herkes, bu biberden satın alıp artık kaçıncı olduğunu bilemediği diyetine başladı!

SİPARİŞ ÇOK FAZLA
Samandağ ilçesi Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, biberler henüz tarladan toplanmadan Türkiye'nin dört bir yanından zayıflamak isteyenlerin kendilerini arayarak sipariş verdiğini kaydetti. Hasadına başlanmasının ardından ürünleri Türkiye'nin hemen hemen her iline gönderdiklerini vurgulayan Kamacı, şöyle devam etti: "Yıllardır ekimini gerçekleştirdiğimiz ve yüzde 100 yerli tohumdan yetiştirilen Samandağ biberimizin ünü bu yıl bir anda arttı. Hasadın sonuna gelmemize rağmen hala arayıp biber talebinde bulunanlar var. Acı biber eskiden bol miktarda bulunur, manavlarda satılırdı. Ama şimdi gelen siparişlere cevap vermeye çalıştığımız için artık Samandağlılar eskisi gibi biber yiyemez oldu.''

TESCİL EDİLECEK
Bibere olan yoğun talebin üreticisinin yüzünü güldürdüğünü de belirten Kamacı, bu yıl ürünün toplandığı ilk günden bu yana 5 liradan alıcı bulmaya devam ettiğini kaydetti. Yaklaşık 18 bin dekarda yetiştiriciliği yapılan biberin önümüzdeki yıl daha fazla alanda ekileceğinin de altını çizen Selim Kamacı, "Samandağ biberini koruma altına almak istiyoruz. Biberimizi tescil ettirmek için çalışma başlatacağız" dedi.

İNTERNETTEN SATILAN HAPLARA DİKKAT!
Selim Kamacı, zayıflamak isteyenlere bir de uyarıda bulundu. Kamacı, Samandağ biberinden üretildiği iddia edilen bazı hapların internet üzerinden pazarlandığını belirterek, şunları söyledi: "Piyasada bulunan hapların Samandağ'da yetiştirilen biberle bir ilgisi yok. Bu hapları alarak zayıflamak isteyenler dikkatli olsun. Bazı kötü niyetli kişiler biberimizin ismini kullanarak piyasaya farklı ürünler sürüyor. Vatandaşlarımız bu kişilere kanmasın."