Büyük buluş

Hastaneden kaçırılan Ulus bebek, 18 ay sonra bir ailenin evinde bulundu. 18 yaşındaki kadın ve eşi tutuklandı. Çocuk ise devlet koruması altında

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2011 Güncelleme 05 Ağustos 2011, 00:00
Büyük buluş

İÇİNDEKİLER

Türkiye, hastanede 2 günlükken kaçırılan Ulus bebeğin bulunması için aylardır dua etti. Dualar kabul oldu ve 18 aylık hasretin ardından kayıp çocuk bulundu. Aile ise bu kez sevinç gözyaşlarına boğuldu. Yürek burkan olay, Bitlis'te 25 Ocak 2010 tarihinde meydana geldi. Doğum sancısı başlayan Hülya Ulus, Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi'nde bir erkek bebek doğurdu. İyi giyimli bir kadın, Yenidoğan Servisi'ndeki bebeği, "Annesi emzirecek" diyerek aldı. Bir daha da bebekten haber alınamadı. Kaçırılma olayının ardından bebeği kaçıran kadının robot resmi çizildi ve kentin dört bir yanına asıldı. Hülyaİrfan Ulus çifti, 4 yaşındaki oğulları Furkan'a sarılarak, gelecek mutlu haberi bekledi. İşin peşini bırakmayan Emniyet ise bebeğin bulunması için 20 kişiden oluşan 'özel bir ekip" kurdu. Ekip, yakın tarihte bebeklerinin nüfus kaydını yaptıran ailelerle tek tek görüştü. görüşmelerde Tatvan'da yaşayan ailenin çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis, Gülden Ş. (18) ile birlikte kocası, kayınpederi ve kayınvalidesini gözaltına aldı. Kadın ile kocası tutuklanırken, evde bulunan bebeğin kan örneği alındı. Bulunan bebeğin kan örneklerinin kaçırılan ''Ulus bebeğin'' kan örnekleriyle yüzde 90 oranında uyuştuğu tespit edildi. Yapılan ilk incelemede bebeğin Ulus ailesine olduğu ancak kesin sonucun DNA testiyle netlik kazanacağı belirtildi.

'Yavruma sarılmak istiyorum'
Mutlu haberi alır almaz Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne giden Ulus çifti, heyecanla çocuklarının kendilerine teslim edilmesini bekliyor. Olayın ardından psikolojik tedavi gören anne Hülya Ulus, "Bir an önce yavruma kavuşmak istiyorum. Evladıma sarılıp, doya doya koklayacağım" diyor. Ulus bebek, DNA testi sonuçlarının ardından aileye teslim edilecek. Hülya-İrfan Ulus çifti, bebeklerini bulanlara ya da yerini bilenlere 30 bin TL'lik ödül vereceklerini duyurmuştu.

Ailesine teslim edilecek
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, bulunan çocuğun, 'Ulus bebek' olduğunu teyit eden adli süreç tamamlandıktan sonra çocuğun ailesine teslim edileceğini söyledi. Yılmaz, "Olayla ilgili bebeğin bulunduğu evdeki anne, baba, kayınpeder ve kayınvalide şüpheli olarak yakalandı. Kimin kaçırdığını bilmiyoruz. Bebek bu ailede bulundu. Süreç içinde her şey yasalara uygun olarak yapıldı. Başarılı çalışmalarından dolayı Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" dedi. Yılmaz ayrıca bebeğin sağlığının normal olduğunu da sözlerine ekledi.


Fuat TAPAN-Faysal KARADENİZ-Hüseyin KAÇAR