Yedi canlı!

15 yaşındaki Fırat, dereden topunu alırken elektrik akımına kapıldı. 2 saatte 7 kez kalbi durdu. Azrail'e karşı savaşan genç, mucizevi şekilde hayata döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2011 Güncelleme 28 Temmuz 2011, 00:00
Yedi canlı!

İÇİNDEKİLER

İzmir'de elektrik akımına kapılan bir genç Azrail'e meydan okudu! Gaziemir ilçesinde yaşayan Fırat Kaya (15), önceki akşam kuzeni Nurullah Tokçin (12) ile birlikte futbol oynamak için sokağa çıktı. Kuzenler, köprüden geçerken, ellerindeki top dere yatağına düştü. Aşağıya inen Fırat, topunu aldıktan sonra yukarı çıkmak için köprünün demir korkuluklarına tutundu. Tam bu sırada elektrik akımına kapıldı ve olduğu yere yığıldı. Kuzeninin yardım istemesi üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri, kalbi duran Kaya'ya müdahale ederek tekrar hayata döndürdü. Ancak talihsiz gencin kalbi yeniden durdu. Sağlık ekipleri de yeniden çalıştırdı. Olay yerinde ve hastaneye kaldırılırken 2 saatte 7 kez kalbi duran Fırat Kaya, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, talihsiz gencin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

KAÇAK VARMIŞ
Olayın ardından köprüde incelemeler yapıldı.Köprünün demir korkuluklarının yanındaki metal bir panodan elektrik kablolarının geçtiği ve kaçak bulunan kabloların köprü demirlerine temas ettiği belirlendi. TEDAŞ'a ait metal pano, yetkililer tarafından mühürlenirken, olayı duyan aile sinir krizleri geçirdi. 4 çocuk babası Abdullah Kaya (38), evladını ölümle burun buruna getiren olayla ilgili şikayetçi olacağını söyledi.