Van Damme Zeliha

17 yaşında evlendi, 2 çocuğu dünyaya geldi! 30'undan sonra boks yapmak istedi. Kimseden destek göremedi! Ama azmetti! Kick boksta madalyaları sıra sıra dizdi. Avrupa Şampiyonu olunca da herkes, ona 'Van Damme Zeliha' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2011 Güncelleme 15 Temmuz 2011, 00:00
Van Damme Zeliha

İÇİNDEKİLER

'Çocuk da yaparım, kariyer de' diyen ev kadını Zeliha Baştürk (40), nice sporculara taş çıkarttı! Ay-Yıldızlı bayrağımızı göndere taşıdı! Henüz lise yıllarındayken boksa ilgi duyan Baştürk, önce "Bu spor erkek işi" diyenlerin tepkisiyle karşılaştı. Ardından 17 yaşındayken evlendi, boks hayallerini rafa kaldırdı. Eşiyle yuvasında mutluydu, 2 çocuğu oldu. Fakat Zeliha Baştürk'ün içindeki boks aşkı hiçbir zaman dinmedi! 13 yıl aradan sonra artık 30 yaşına gelmişti, herkes emeklilik hesapları yaparken O, yeniden spor yapmaya karar verdi. Fakat Dünya Boks Federasyonu'nun "30 yaş sınırı" nedeniyle bu spora devam edemedi. Baştürk de kick boksa yöneldi. İnat, azim ve hırsla gece gündüz çalıştı.

HEDEFİ 42'SİNDE MADALYA
Ve çabalarının karşılığını fazlasıyla aldı! Önce Türkiye'deki şampiyonalarda birçok kez birincilik kürsüsüne çıkan Zeliha Baştürk, 2005 yılında "muay thai" sporunda dünya şampiyonluğu kazandı. Son olarak da 2008'de Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda bayanlar ağır sıklette, altın madalya aldı. 37 yaşındayken Avrupa şampiyonu olması, Baştürk'ü daha da kamçıladı! Ve yeni hedefini açıkladı:

Türkiye, 2012'de Kick Boks Avrupa Şampiyonası, 2013'te de Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. 2013'te dünya şampiyonu olarak spor hayatımı noktalamak istiyorum. En büyük hedefim 42 yaşında dünya şampiyonu olmak. Bir çok kişi bana 'Van Damme Zeliha' hitap ediyor, bu çok hoşuma gidiyor."

DÖVÜŞÜN MİNİ USTASI
Bir başka başarı hikayesi de tekvandodan geldi! Anne ve babası, dünya ve Avrupa şampiyonu olan 14 yaşındaki Yunus Emre Sayan, 4 yılda 4 kez Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Başarılı genç, daha sonra Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazanarak başarısını uluslararası alana taşıdı. Kayseri KASKİ Spor Kulübü sporcusu olan Yunus Emre Sayan, "Şampiyona maçları çok zorlu geçti.
Zorlanmama rağmen altın madalyaya ulaştım. Başta annem ve babam olmak üzere bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadım. Daha da başarılı olacağım" dedi.