İnadına hayat

Bir terörist saldırıda gözlerini ve bacaklarını kaybeden adam, hayata küsmek yerine savaşmayı seçti. Eşi ve 2 oğluyla birlikte nasıl mutlu olduğunu anlatırken bir de mesaj verdi: Bizleri unutmayın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2011 Güncelleme 12 Temmuz 2011, 00:44
İnadına hayat

İÇİNDEKİLER

Van, Beşyol Meydanı'nda, 9 Mart 2006'da park halindeki zabıta aracına, bir terörist tarafından intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda terörist ile biri zabıta memuru 3 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi de yaralandı. Yaralananlardan biri de zabıta memuru Muhammed Şafi Aslan'dı. Aslan, saldırıda iki gözü ve iki bacağını kaybetti, ancak aylarca süren yaşam mücadelesinin ardından hayatta kalmayı başardı. Gerçekleştirilen göz nakliyle yeniden görebildi fakat bir daha asla yürüyemedi. Tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat süren ve aradan geçen 5 yılda 36 kez ameliyat masasına yatarak her seferinde tarifsiz acılar çeken Aslan, yine de hayata küsmedi.

HATIRLAMAK İSTEMİYOR
Eşiyle birlikte mutlu bir hayat süren ve 2 oğlu dünyaya gelen Aslan, yaşama sımsıkı sarıldı. Eminpaşa Mahallesi'nde babadan kalma derme çatma bir evde ailesiyle hayatını sürdüren azimli adam, 5 yılda yaşadığı acıları, sıkıntıları birkaç cümleye sığdırmaya çalıştı: "O günü hatırlamak bile istemiyorum.
Sabah, görevliydik. Üzerimize doğru koşarak gelen biri, 'Kaçın bomba patlayacak' dedi. Ne olduğunu anlamadık. Kendime geldiğimde hastanedeydim. Aylarca hastanede yattım."

EVLAT SESİ EN İYİ İLAÇ
Bir gün hastanede yatarken telefon geldi. Bir ses, durmadan ağlıyordu. Bu, yeni doğan oğlumun sesiydi. Oğlum Abdülkadir, ben hastanedeyken doğmuştu. Gözlerim görmüyordu. Ama oğlumun sesini duyunca bütün acılarımı unuttum. Ailem olmasaydı yaşamam mümkün değildi. Ne göz, ne ayak, ne el var, yatağa bağlısınız. Oysa şimdi hiçbir şeye aldırmıyorum. Yürüyemesem de çocuklarıma babalık edeceğimi biliyorum. Bazıları, kendini patlatan teröristleri anıyor ama bizim sesimizi kimse duymuyor.
Terör mağdurlarını unutmayın.