Sabaha kadar dövüş

Minikler Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden küçük sporcular, sabah saat 9'dan gece 12'ye kadar maç yapıyor. Uykusu gelenler ise yer bulabilirse tribünde kestiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2011 Güncelleme 26 Haziran 2011, 00:00
Sabaha kadar dövüş

İÇİNDEKİLER

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun düzenlediği Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Tekirdağ Atatürk Spor Salonu'da yapılıyor. Ancak, gerek yoğun maç temposu, gerekse tartı odasında saatlerce beklenen sıralardan dolayı 10-12 yaş arası yüzlerce minik, yorgun düşüyor. Bazı sporcular, ilk maçlarına sabah saat 09.00'da çıkarken, sekizinci maçlarını aynı gün saat 24.00'te yapmak durumunda kalabiliyor.

TARTILMAK DA DERT
Bu sırada tribünlerde uyuyan çocuklar, müsabaka saatleri geldiğinde antrenörleri ve yakınları tarafından uyandırılıyor. Uyku sersemi çocuklar, ellerini yüzlerini yıkayıp maça çıkıyor. Tartı işlemi ve ardından bilgisayar kaydı için beklemek de minik sporcuları bitap düşürüyor. Sabah saat 07.00'de başlayan tartı işlemi, saat 11.00 sıralarında tamamlanıyor.

İSYAN SESLERİ...
Minik sporculardan Kağan Eşme, "İlk maçımı saat 09.30'da yaptım. Zaman ilerledikçe yoruldum ve tribünlerde uyudum. Saat 24.00'te de uyanıp yarı final maçımı yaptım. Milli sporcu olsaydım, dünya şampiyonluğu için 5 maç yapardım, ama burada 7 maç yaptım ancak 3. olabildim'' diyor. Gülçin Obuz ise "12 saat dövüştüm. Artık tekvando yapmayacağım" diye dert yanıyor.

BİN 800 SPORCU  KATILDI
Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ise tekvandoda, lisanslı amatör sporcu sayısının çok fazla olduğuna dikkat çekti. Erçin, şampiyonaya bin 800'ün üzerinde sporcunun katıldığını bildirerek "Program yoğun oldu" dedi.