Foto tuzak

Şehit 2 polise tuzak kurulduğu ortaya çıktı. Fırat News, 1 gün önce PKK'lıların yol denetimi yaptığı fotoğrafı yayınladı. Kontrole giden ekip ise hain planın kurbanı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2011 Güncelleme 24 Haziran 2011, 00:00
Foto tuzak

İÇİNDEKİLER

Tunceli'de mayın patlaması sonucu şehit olan 2 polis memurunun hain bir tuzağa kurban gittiği ortaya çıktı. PKK'nın yayın organı Fırat News'te , patlamadan 1 gün önce örgütün kontrol yaptığına dair fotoğrafların yayınlandığı, bölgeye denetime giden polislerin ise mayınlı saldırının kurbanı olduğu tespit edildi. Korkunç olay Nazımiye ilçesine bağlı Derova Köyü girişinde yaşandı. Yolda inceleme yapan polis memurları Hakan Yavuz (30) ve Gökhan Büyükarslan (24) mayın patlaması sonucu şehit oldu. Hainleri yakalamak için operasyonlar devam ederken, saldırı öncesi PKK'nın yayın organı Fırat News'te akıllarda soru işareti yaratan bir detay gözler önüne serilvdi.

YÜZLERİ BİLE SEÇİLMİYOR
Fırat News, polislerin şehit olduğu yolda PKK militanlarının yol kontrolü yaptığını gösteren bir fotoğrafa yer verdi. Teröristlerin yüzünün seçilmediği fotoğrafın sitede yayınlanmasından bir gün sonra, polis ekibi yol kontrolü için bölgeye gitti. Araç aynı yolda mayınlı tuzakla patlatıldı ve iki polis şehit edildi.

ALEYNA'YI BABASIZ BIRAKTILAR
Şehit Gökhan Büyükarslan (24) ise memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı. Büyükarslan'ın eşi Sevgi, kadın polislerin yardımıyla ayakta dururken, 8 aylık kızı Aleyna, yaşananlardan habersiz derin bir uykuya daldı.

SON VEDA
Mayın kurbanı şehit polis memuru Hakan Yavuz (30), memleketi Trabzon'da toprağa verildi. Şehidin kardeşi Cihan Yavuz, tören boyunca ağladı ve güçlükle ayakta durabildi. Vatandaşlar ise teröre lanet okudu. Gözyaşlarının sel olup aktığı törenin ardından şehit Yavuz'un cenazesi Kıratlı köyündeki aile mezarlığına defnedildi.



ALPER SANCAR