Deli Dana dehşeti

Merada otlayan dana birdenbire vahşileşti. 2 yaşındaki dana, yaşlı sahibini boynuzla öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2011 Güncelleme 11 Haziran 2011, 00:00
Deli Dana dehşeti

İÇİNDEKİLER

Yozgat'ta deliren dananın boynuzları birdenbire keskin kamaya dönüştü. Kadışehri ilçesinde, otlatmaya götürdüğü dananın saldırısına uğrayan kişi, boynuz darbeleriyle feci şekilde hayatını kaybetti. Kadışehri ilçesine bağlı Örencik köyünde 69 yaşındaki Hacı Işık, evinde beslediği 2 yaşındaki danayı, otlatmak üzere Çıtırık mevkisine meraya götürdü. Burada bir süre otlayan hayvan birden huysuzlanmaya başladı. Danasını sekinleştirmek için ona yaklaşan yaşlı adam beklenmedik bir saldırıya uğradı.

ÇOCUK, YARDIM BİLE DEMEDİ
Hacı Işık şaşkınlık içinde dananın sakinleşmesini beklerken hayvanın boynuz darbeleriyle yere yıkıldı. Bu sırada Işık'ın çığlıklarını duyan ve aynı bölgede hayvan otlatan 10 yaşındaki Savaş Şahin de koşarak olay yerine gelip elindeki sopa ile kovalamaya çalıştığı dananın saldırısına uğradı. Güçlükle kaçmayı başaran çocuk hemen köye giderek durumu köylülere haber verdi. Savaş Şahin'i dinleyen köylüler jandarma karakolunu arayarak olayla ilgili bilgi verip yardım istedi.

DANAYI JANDARMA VURDU
Köylülerin bildirmesi üzerine olay yerine hemen bir jandarma ekibi gitti. Kızgın dana, Hacı Işık'ın yaralı olabileceğini düşünerek yardım etmek isteyen jandarmalara da saldırdı. Bunun üzerine ekip danayı vurarak öldürdü. Yapılan incelemede Işık'ın olay yerinde hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Daha sonra olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cenazeler kaldırıldı. Işık'ın cenazesi, otopsinin ardından köyünde toprağa verildi.