Tezgaha düşmeyin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2011 Güncelleme 17 Mayıs 2011, 09:57
Tezgaha düşmeyin

İÇİNDEKİLER

GELİŞEN seracılık nedeniyle her mevsim tüm sebze ve meyvelerin tüketildiği ülkemizde meyve ve sebzelerin hangi dönemde taze olduğunu unutturdu. Uzmanlar zamanında tüketilmeyen meyve ve sebzelerin faydalı olmadığına dikkat çekerek, "Meyve ve sebzeler taze iken tüketilmesi vücut dengesini korur. Mayıs ayında elma, portakal, çilek, enginar, pancar, sarımsak tüketin" diye uyarıyor.

YAĞLARIN DÜŞMANI
Akropol Hastanesi Başhekimi Dr. Kadri Demirel, muzun kışın değil dört mevsim yenmesi gerektiğini söyledi. Demirel, "Çilek mevsiminde tüketilirse vücutta yağ çözülümünü artırarak yağlanmayı azaltır " dedi.

MAYIS MEYVE VE SEBZELERİ
ANANAS, kiraz, limon, çilek, portakal, greyfurt, elma, sarımsak, enginar, kuşkonmaz, pancar, havuç, kereviz, mantar, lahana, karnabahar, salatalık, kabak, dereotu, bakla, kuru fasulye, marul, bezelye, taze soğan, zeytin, kuzukulağı, ve pırasa...