Vicdanlar kalemi kırdı

Kayseri'de 3 çocuğun vahşice katledilmesi, idam cezası tartışmasını ateşledi. Sokaktaki vatandaşlar, 'Sapıklar asılsın' diye haykırırken siyasiler de tepki gösterdi. Kimisi 'Uygulansın', kimisi 'Göstermelik kalsın' dedi. Bazıları ise bu çağda imkansız olduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2011 Güncelleme 30 Mart 2011, 11:30
Vicdanlar kalemi kırdı

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin kanını donduran 3 küçük çocuk cinayeti, idam cezasını yeniden gündeme taşıdı. Kayseri'de bayram günü, şeker toplamaya gelen Türkan Ay, Dilruba Tekin ve Ahmet Tekin'i öldüren Uğur Veli Gülışık için vatandaşların çoğunluğu "İdam edilsin" diye tepki gösterdi. Halkın, sapıkların asılması isteği karşısında siyasiler de tartışmaya girdi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu, şahsi olarak idam cezasına karşı olmadığını belirterek, yasalarda idam cezasının yer almasını her zaman savunduğunu kaydetti. Kuzu, "Bunlar bir kenarda durur, uygularsın uygulamazsın! O başka bir şey" dedi. İşte idama ilişkin diğer yorumlar:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: İdam cezası kaldırıldı ama ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası var. O da idam gibi...

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin: Vahşi cinayetler karşısında 'Failleri yaşamasın' diye insanın içinden geçiyor. Ancak idamın yeniden geri getirilmesi keyfiyetini oldukça zor görüyorum.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen: İdam cezası da bir katliam türü. Bir katliamı diğer katliamla örtemeyiz. Ceza ağırlaştırılmalı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan: MHP'nin direnmesine karşılık, 2002'de idamı kaldırdılar. Kader kurbanı olmak ayrı, bir suçu bilinçle işlemek ayrı! Bu suçlar asla affedilemez, edilmemelidir.

'KIYMA YAPMAK İSTERİM'
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: İdam isteyenlerin aklıyla zoru var. Türkiye'nin kurtulduğu bu ayıbı yeniden isteyenleri anlamak imkansız.

Prof. Ergun Özbudun: Birey olarak vahşice cinayet işleyenlerin infazını haksız bulmam. Ama idamı geri getirmenin ciddi sakıncaları olur.

Prof. Hasan İşgüzar: Ben de bir kız babasıyım. Böyle bir durumda, değil idam gelsin demeyi, zanlıyı kıyma makinesinden geçirmek isterim. Ama adli hata yapılırsa geri dönüşü yok!

İMZALAR İDAM İÇİN
Büyük Birlik Partisi Ankara İl teşkilatı, dün Abdi İpekçi Parkı'nda 'idam cezasının geri getirilmesine' yönelik imza kampanyası başlattı. BBP lideri Yalçın Topçu da, "TCK, bu milletin ne fıtratına, ne geleneğine uygun. İdam cezası tekrar geri gelmeli. İnsan vicdanı bilim adına ayaklar altına alınamaz" dedi.

DEVLETİN CİNAYETİ
Barış ve Demokrasi Partisi Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise idam isteyenlere sert çıktı. Kışanak, "İdam, devlet eliyle işlenen cinayettir. Bu ceza, baskıcı rejimi kamufle eder" dedi.

PEDOFİLİ ANATOMİSİ
Herkes 3 çocuğun öldürülmesinin yasını tutarken uzmanlar, çocuk tacizcilerinin (pedofili) karakteristik özelliklerini sıraladı: Çoğunluğu aileye yakın kişilerdir. İnteneti, aracı olarak kullanırlar. Büyük bölümünün şoförlük yaptığı görülmüştür. Yaş ortalaması 25-30'dur.