İyilikten öldü

İngiltere'de çalışan bir Türk, sorunlu işçiyi 'Ekmeğiyle oynamam' deyip işten atmadı İyilik yaptığı adam ise bir çekiçle canını aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2011 Güncelleme 04 Şubat 2011, 13:02
İyilikten öldü

İÇİNDEKİLER

FAZLA iyi düşünmek, her zaman iyi sonuçlar doğurmuyor! Bazılarına iyilik yaramadığını, Diyarbakırlı Ferat Gezmez'in başına gelenler anlatıyor... Bundan 10 yıl önce Marmaris'te garson olarak çalışan Ferat Gezmez, burada 18 yaşındaki İngiliz Sementha ile tanıştı. İki genç birbirine aşık olup evlendi. Çift, yıllar sonra İngiltere'nin Manchester kentine yerleşti. Bir konserve fabrikasında çalışmaya başlayan Gezmez, çevresinde çok sevildi ve müdür oldu. Ancak fabrikadaki Kuzey Iraklı bir işçi, diğer işçilerle sürekli tartışıyordu. İşçiler, onun işten çıkarılmasını istiyordu. Fakat Gezmez, "Ekmeği ile oynayamam" diyerek uzlaşma yoluna gitti. Defalarca uyardı ama sonuç alamadı.

CENAZE GELMEDİ
Son olarak 21 Ocak akşamı, Kuzey Iraklı işçi, Ferat Gezmez'i başına vurduğu çekiçle öldürdü. Acı haber Diyarbakır'daki aileyi yasa bürüdü. Ancak daha da acısı Gezmez'in naaşı 6 gündür ailesine verilmedi. Diyarbakır'da yaşayan baba Mehmet Gezmez, "Oğlumun cenazesini istiyorum. Devletimizden bize yardım etmesini bekliyoruz" dedi.


Hüseyin KAÇAR