Korumayı da korumak gerek!

Bakan Kavaf'ın koruma memuru, 'başbakanlık koruma aracını' anahtarıyla birlikte park etti. Yüzünü atkıyla gizleyen bir kişi de otomobili çalıp, firar etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2011 Güncelleme 02 Şubat 2011, 17:56
Korumayı da korumak gerek!

İÇİNDEKİLER

ANKARA polisi, Başbakanlık korumalarına ait otomobilin çalınmasıyla alarm durumuna geçti. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın yakın koruması, önceki gün borcunu ödemek üzere, "gri renkli Ford Mondeo marka koruma aracıyla" bir kuyumcuya gitti.

POLİS ALARMDA...
Koruma polisi, anahtarları kontakta bırakarak, otomobilden indi. Koruma polisinin kuyumcuya girmesinin ardından bir kişi, anahtarı üzerinde bulunan aracı çaldı. Dışarı çıktığında aracı park ettiği yerde bulamayan koruma polisi, geçirdiği şaşkınlığın ardından durumu amirlerine bildirdi. Ankara polisi, Başbakanlık korumalarına ait olan aracı bulmak için seferber oldu. Olay yerindeki işyerlerine ait kamera kayıtlarını inceleyen polis, çalınan aracın atkı ve bere ile yüzünü gizleyen bir kişi tarafından çalındığını tespit etti. Çalınan koruma aracının son olarak Mamak'tan Nato Yolu istikametine gittiğini belirleyen ekipler, Başkent'in her yerinde bu otomobili arıyor. Bu arada Kavaf'ın koruma amirinin, korumalarının kullandığı aracın çalındığını Bakanlar Kurulu'nun ardından Bakan Kavaf'a da ilettiği öğrenildi.