Heron'a Anna incelemesi

İnsansız hava aracı Heron'ların düşürülmesine ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtları da askeri casusluk soruşturması dosyasında yer aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2010 Güncelleme 09 Kasım 2010, 01:37
Heron’a Anna incelemesi

İÇİNDEKİLER

Asker ve bürokratlara şantaj yaptıkları ve devletin güvenliğine ilişkin belgeleri yabancı istihbarat birimlerine verdikleri iddia edilen çeteye yönelik soruşturma tüm hızıyla sürüyor. Soruşturma kapsamında aralarında Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, iki albay ve bir astsubay Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında biri Tuğamiral olmak üzere 10 muvazzaf subay da bugün ve yarın ifade verecek.

KAYITLAR DOSYADA
İnsansız hava aracı Heron'ların düşürülmesine ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarının da askeri casusluk soruşturması dosyasında yer aldığı öne sürüldü. Heron'ların düşürülmesi istendiği öne sürülen telefon görüşmelerinde bir subayın, 'kendi adamımız" dediği PKK'lılara 'zayiat' verdirdiği gerekçesiyle insansız hava aracı Heron'ların düşürülmesini istediği, karşısındaki subayın da "Bir çaresine bakarız" dediği iddia edilmişti.

TORPİDO SORULDU
Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'in yürüttüğü soruşturmada ifade veren muvazzaf subaylara ve TÜBİTAK çalışanlarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın torpido ihtiyaçlarının milli olanaklarla karşılanması amacıyla yürütülen "Milli Torpido Projesi" ile "Milli Sonar Projesi"ne ilişkin sorular yöneltildiği öne sürüldü.