ABD'nin WikiLeaks fobisi

ABD askerinin Afganistan'da uyguladığı vahşete ayna tutan WikiLeaks'in kurucusu Assange Takvim'e konuştu: Elimizde daha çok belge var. İçeriğini Pentagon biliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2010 Güncelleme 24 Ağustos 2010, 11:49
ABD’nin WikiLeaks fobisi

İÇİNDEKİLER

Afganistan'daki Amerikan ordusunun operasyonlarına ilişkin çok gizli belgeleri yayımlayarak dikkatleri üzerine çeken WikiLeaks adlı internet sitesinin kurucusu Julian Assange sessizliğini Takvim'e bozdu. Belgeleriyle ABD'yi zor durumda bırakan Assange, "İsveç'te, 2 kadına tecavüz ettiği" yönündeki suçlamaların kendisini şaşırtmadığını söyleyerek, şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:

KADINLAR MEÇHUL: İftirada adı geçen 2 kadının adını açıklayamıyorlar. Bu kadınların olduğu da meçhul.

İSVEÇ ATAĞI : İsveç'te bu olayın yaşanmasının nedeni çok açık. Çünkü İsveç'te birçok işadamı, bize tam destek veriyor. Ülkedeki bazı siyasi partiler de bizim daima yanımızda olduklarını belirtiyor. Bu nedenle ABD, operasyonu İsveç'te başlattı.

ABD BASKISI: Bu suçlamanın son olacağını sanmıyorum. Arkadaşlarım da buna benzer iftiralarla karşı karşıya kalacak. Çünkü dünyanın birçok ülkesindeki WikiLeaks gönüllüsü, ABD baskısıyla karşı karşıya kalıyor.

AVUKATLAR İŞSİZ: WikiLeaks'i savunan avukatlar işsiz kaldı. Tek amaç bizi yıldırmak.

GÖNÜLLÜLER SUSMAYACAK: Amerika bizim belgelerimizin hiçbirini yalanlayamadı. Elimizde binlerce belge daha var ve Pentagon bunların içeriğini biliyor. Beni sustursalar da yüzlerce WikiLeaks gönüllüsünü nasıl susturacaklar. '

"AFGANİSTAN'DAN HEMEN ÇEKİLMEYİZ"
Afganistan'daki Amerikan ve NATO güçlerinin komutanı General David Petreaus, ABD askerinin bölgeden çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Petreaus, gelecek Temmuz ayında çekilme süreci başladığında Amerikan askerlerinin hemen çekilmemesi gerektiğini ve bunu öneri olarak Başkan Barack Obama'ya ileteceğini söyledi.