Ne sihirli değnek ne mucize inancın zaferi

1 yıl önce önünde kara bir tablo bulunan takımdan, 18. şampiyonluğa... Ünal Aysal'ın başkan olmasıyla başlayan süreç Fatih Terim'in dönüşüyle başarıya ulaştı... Florya'ya sevgi geldi, herkes olayı sahiplendi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2012 Güncelleme 15 Mayıs 2012, 00:00
Ne sihirli değnek ne mucize inancın zaferi

İÇİNDEKİLER

* İki yıl önce rahmetli Özhan Canaydın'ı ziyaret ettiğimizde "Bu işi en iyi yapacak kişi Ünal Aysal'dır" demişti

* Eğer göreve Fatih Terim değil de başkası gelseydi asla bu noktada olunamazdı Aysal en doğru tercihi yaptı

Tarih 20 Mayıs 2011... Kabus gibi geçen sezon sona ermişti. Galatasaray tarihinin en karanlık günlerini geçiriyordu. Taraftarlar, ligden düşme tehlikesi yaşayan takımdan umudunu kesmiş, muhalefet ayaklanmış, yönetim paramparça olmuştu. Çok değil, aradan sadece 1 yıl geçti. Ve Galatasaray adeta küllerinden doğarak şampiyonluk kupasını kaldırdı. Camia yeniden ayağa kalktı. Taraftarlar takımla bütünleşti. Kısacası efsane geri döndü. Peki ne oldu bu 1 yıl içinde? Sihirli bir değnek mi değdi? Bir mucize mi gerçekleşti?

AYSAL'LA BAŞLAYAN DEĞİŞİM
Bu ayağa kalkış hikayesinin en önemli adımı 15 Mayıs'ta atıldı... Geçen sezon yönetim bazında büyük sıkıntılar vardı. Mutlaka yeni bir heyecana yeni bir ruha ihtiyaç vardı. Yaklaşık iki yıl önceydi. Ben, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Ümit Davala ve Hakan Ünsal, rahmetli Özhan Canaydın'ı ziyarete gitmiştik. Özhan başkan bize, "Bu işi en iyi yapacak kişi Ünal Aysal" demişti. Aysal'ın Galatasaray'ı çok önemli noktalara getirebileceğine inanıyordu. Ünal Aysal da çok güçlü bir yönetimle başkanlık koltuğuna oturdu. Ardından da büyük değişimin startı verildi.

VE iMPARATOR YENiDEN EViNDE
Aysal'ın ilk ve en önemli hamlesi Fatih Terim oldu. Yönetimde Fatih hocayı istemeyenler vardı. Herkesten farklı bir ses çıkıyordu. Ama Aysal tüm bu seslere karşı dimdik durdu ve kalbindeki ismi, Fatih Terim'i takımın başına getirdi. Eğer başka biri göreve gelseydi Galatasaray kesinlikle bugünkü noktada olamazdı.

TEKNİK HEYET: BİZDEN BİRİ
Fatih hoca yardımcılarını seçerken çok titiz davrandı. Hasan Şaş, Ümit Davala ve Taffarel... Hepsi Galatasaray'ın içinden isimlerdi. Nasıl takım olunacağını, kulübün gelenek görenekleri çok iyi biliyorlardı. Yeni transferlere kulübün yapısını öğrettiler. Futbolculara arkadaş gibi yaklaştılar. Galatasaray'ın ne kadar büyük bir camia olduğunu, arkadaşlığın ne olduğunu anlattılar. Onların da başarıda payı çok fazla oldu.

REViZYON ZAMANI
Fatih hoca geldiğinde takımda güven kalmamıştı. Oyuncular sahada ne yaptığını bilmez haldeydi. Olaya inanacak, kendini başarıya adayacak isimler lazımdı. Ardından transferler başladı. Gerçekten de hepsi nokta transfer oldu. Ama yetenek kadar önemli olan bir şey karakterdir. Tüm yabancılar takımı sahiplendi. Herkes tekmeye kafa soktu. Bu çok önemli bir nokta.

ALBAYRAK ETKİSİ
Şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden birisi de Abdurrahim Albayrak oldu. Bütünleştirici, sevgiyi, saygıyı, heyecanı yaşatan bir kişi. Fatih hocanın işini çok kolaylaştırdı. Varlığı takıma büyük artılar getirdi. Maddi-manevi her konuyla ilgilendi. Kesinlikle şampiyonlukta önemli bir imzası var.

TOHUMLAR FLORYA'YA EKiLDi
Fatih hoca gelir gelmez Florya'yı baştan aşağı değiştirdi. Eve sevgi ve huzur geldi. Şampiyonluk başarısının tohumları burada atıldı

Paranızla her şeyi satın alabilirsiniz. En iyi futbolcuyu, en iyi teknik direktörü getirebilirsiniz. Ama takımda sevgi yoksa başarının gelmesi mümkün değildi. Aysal'ın ilk sözü "Florya değişecek" olmuştu. Geçmiş yıllarda Florya çiftlik gibiydi. Ne sevgi ne saygı vardı. Florya'nın Galatasaray için önemini en iyi bilen kişi Fatih hocaydı. O da işe oradan başladı. Her şeye el attı. İnandığı insanlarla yola devam etti. Başarı ancak ekip çalışmasıyla gelir. Bu ekibin içinde malzemeci, çaycı, güvenlik görevlisi, ahçı da vardır. Fatih hocanın gelişiyle yeniden müthiş bir ortam oluştu. Yani başarının tohumları Florya'nın çimlerine ekildi.

13. KUPA ELLERiNDE
5. şampiyonluğunu elde ederek Türk futbol tarihine geçen Fatih Terim, Galatasaray'ın başında 13. kupasını kaldırmanın gururunu yaşadı

SEZONUN YILDIZI
TÜM TAKIM:
Kimseyi birbirinden ayıramam. Galatasaray müthiş bir ekip işine imza attı. Herkes birbirine yardımcı oldu. Yıldızlar maç kazanır ama şampiyonluğa takımlar ulaşır. Galatasaray için sezonun özeti budur.

DÖNÜM NOKTALARI
1. SAMSUNSPOR DEPLASMANI 2-0'dan gelerek 4-2 kazanılan maç
2. FENERBAHÇE GALİBİYETİ 3-1'lik müthiş zafer ve gelen liderlik
3. NECATİ ATEŞ'İN TRANSFERİ Ara transferde çok az paraya büyük iş
4. KADIKÖY'DEKİ BERABERLİK 2-0'dan dönen maç. Kazanılan özgüven
5. ÇİFT FORVETLİ SİSTEME GEÇİŞ Sivas maçıyla başlayan doğru düzen

BAŞARININ MiMARLARI
1. BAŞKAN AYSAL
2. FATİH TERİM
3. FUTBOLCU
4. TARAFTAR
5. TEKNİK HEYET

20
G.Saray'da bu sezon ligde gol atan futbolcu sayısı.

15
Selçuk İnan'ın 40 maçta yaptığı asist sayısı.