3. UEFA darbesi

UEFA seyircisiz Bate maçında yaşanan fişek olayı için Fener'e ağır bir fatura kesti. 2 yıl içinde bir olay daha yaşanırsa Fener 1 yıl Avrupa'dan men edilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2013 Güncelleme 28 Şubat 2013, 02:39
3. UEFA darbesi

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'ye UEFA'dan şok... Sarı-Lacivertliler, Avrupa Ligi 2. tur rövanşında Bate Borisov ile yapıkları maçta yaşanan olaylar üzerine 1 maç seyircisiz oynama cezası yedi. Yine aynı karşılaşmada kırmızı gören Meireles ise 3 maç ceza yedi.

BÜYÜK TEHLİKE KAPIDA...
Sarı-Lacivertliler, yine cezalı olduğu için seyircisiz oynanan Bate maçının 2. yarısında stat dışındaki taraftarların attığı paraşütlü fişeklerin sahaya düşmesi ve bu yüzden oyunun bir süre durması sebebiyle 1 maç ceza aldı. F.Bahçe'nin TOP 16 Turu'nda 14 Mart'ta Şükrü Saracoğlu'nda Viktoria Plzen ile yapılacak maç da seyircisiz olacak. Önümüzdeki 2 yıl içinde yine istenmeyen olaylar olursa F.Bahçe, 1 yıl Avrupa'dan men edilecek.

BU ÜÇÜNCÜ FATURA...
3 Temmuz süreci nedeniyle F.Bahçe'yi geçen sezon Avrupa'ya almayan UEFA, Sarı-Lacivertliler'e bu sezonki 2. cezasını kesmiş oldu.

CEZAYA İTİRAZ EDİLECEK
F.Bahçe, cezaya itiraz edileceğini açıkladı. İstanbul'daki seyircisiz Plzen maçında ise dışarıya ekran kurulmayacak. 1 yıl men edilme cezası yememek için yeniden meşale olayı yaşamamak adına taraftarlar Plzen karşılaşmasında stat çevresinde nöbet tutacak.