Ya Ferit Şahenk ya Cihan Kamer

Şahenk ve Kamer'in çekilmesi durumunda Nihat Özdemir'in de aday olma ihtimali var... Aziz Yıldırım'ın başkanlığa adaylığını koymayı düşünmemesi, Ali Koç'un da yeni dönemde görev almayacağını açıklamasıyla birlikte Ferit Şahenk ve Cihan Kamer bir adım öne geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2012 Güncelleme 01 Mart 2012, 09:27
Ya  Ferit Şahenk ya Cihan Kamer

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de kongre rüzgarları erken esmeye başladı... Yakın bir zamana kadar başkanlık için adı en ön sırada geçen Asbaşkan Ali Koç'un ailesinin isteği üzerine yeni yönetimde yer almayacağını açıklamasının ardından herkes Mayıs ayında yapılacak kongrede kimin başkan olabileceğini konuşmaya başladı.

YILDIRIM İHTİMALİ ÇOK ZAYIF
8 aydan beri tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın özellikle kızlarının yaptığı başkanlığı bırakma çağrısı nedeniyle aday olmayı pek düşünmediği öğrenildi. Yine de Aziz Yıldırım'ın son dakika manevrası yapmasının da sürpriz sayılmaması gerektiği ısrarla vurgulanıyor. Sarı-Lacivertli camia Yıldırım'dan gelecek cevaba odaklanırken Aziz Yıldırım'ın aday olmaması durumunda özellikle Ferit Şahenk ve Cihan Kamer'in isimleri ön plana çıkıyor. Şahenk başkan adayı olmaya sıcak bakmamasına rağmen kendisine camiadan büyük baskı yapıldığı ortaya çıktı. Bu nedenle Şahenk'in nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Şu anda yöneticilik yapan Cihan Kamer'e ise Aziz Yıldırım'ın destek verdiği gelen bilgiler arasında. Ancak Kamer'in Aziz Yıldırım'ın kesin kararını vermesinden sonra adaylık için çalışmalara başlaması bekleniyor. Ancak Cihan Kamer'in yönetimde yer alan bazı isimlerle ön görüşme yaptığı ortaya çıktı. Cihan Kamer'in her türlü olasılığa karşın hazırlıklar yaptığı ve listesine çok önemli isimleri katmayı planladığı saptandı.

YAKINDAN İZLİYOR
Bu arada Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir'in de başkanlığa aday olması ihtimaller arasında bulunuyor. Özdemir'in Ferit Şahenk ve Cihan Kamer'in çekilmesi durumunda zorunluluktan dolayı aday olma ihtimali olasılıklardan biri olarak gösteriliyor. Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu arada Sarı-Lacivertli yönetimde şu anda yer alan Murat Özaydınlı, Abdullah Kiğılı, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Mithat Yenigün, Ali Yıldırım, Ömer Temelli, Serhat Çeçen ve Semih Özsoy'un Mayıs ayı sonunda yönetimden ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu gelişmeler yaşanırken Fenerbahçe'de şu ana kadar hiç telaffuz edilmeyen birkaç sürpriz ismin daha aday olabileceği iddialar arasında yer alıyor.

CAMiADA ARAYIŞ SÜRÜYOR
Fenerbahçe'de Mayıs sonu yapılması planlanan kongreye 3 ay gibi bir süre olmasına rağmen kapalı kapılar ardından temaslar sürüyor. Camianın ileri gelenlerinin çeşitli formüller üzerinde durduğu öğrenildi.