2. el otomobilde son fiyatlar

Sıfır otomobillerde arzın talebi karşılamaması nedeniyle ikinci el otomobil fiyatları olması gereken değerinin üzerinde seyrediyor.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 12:12
2. el otomobilde son fiyatlar

İÇİNDEKİLER

Konya'da ikinci el otomobil galerisi Has Otomotiv'in sahibi Mehmet Çenesiz, yaşanan ekonomik krizin ardından otomobil fabrikalarının yoğun şekilde işçi çıkardığını ve üretimlerini neredeyse yarıya düşürdüğünü belirtti.

Çenesiz, Türkiye'de krizin etkilerinin bu yılın başından itibaren azalmasıyla sıfır otomobile talebin arttığını ancak krizin devam edebileceği kaygısıyla temkinli davranan çoğu yurt dışındaki otomobil firmalarının üretimlerini talebi karşılayacak oranda artıramadıklarını anlattı.

Bu durumun yoğun talep gören modellerde müşterilerin sırada beklemesine yol açtığını, sıfır otomobilde yaklaşık 6 aydır devam eden 2-3 aylık bekleme süresinin yılın ikinci 6 ayında da azalmadığını ifade eden Çenesiz, şunları kaydetti:

''Bazı sıfır otomobillerde oluşan kuyruk, ikinci el otomobillerin değerini yükseltti. İkinci el otomobil fiyatları bu nedenle normal değerinin üzerinde seyrediyor. Orta sınıf ikinci el otomobillerin fiyatı, 6 ay öncesine göre 1-2 bin lira daha yüksek... Sıfır otomobil satın alanlar, bu araçlarını satmaya kalktıklarında değerinin belli oranlarda düşeceğini iyi bilir. Ancak bu yıl kampanyalı satılan bazı sıfır otomobillerin ikinci elleri, sıfır fiyatının üzerinde satılıyor. Sıfır otomobilinin 5-6 ay önce alıp şimdi satan bazı müşterilerimiz, aldığı sıfır fiyatının 2-3 bin lira üzerinde satarak bir de kar etti. Bu durum, ikinci el otomobilin ateşinin ne oranda yükseldiğini çarpıcı bir şekilde gösteriyor.''

İkinci el otomobil fiyatlarının bir süre daha böyle seyredeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Çenesiz, ekonomik krizinin etkilerinin zamanla hafiflemesiyle 2011 yılının bahar aylarında fiyatların normal seviyelere oturmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İkinci eli en çok talep gören bazı otomobillerin fiyatları şöyle:

MARKA MODEL MODEL YILI FİYAT

Volkswagen Passat (Benzinli) 2001 23-25 bin lira

Nissan Primera (Benzinli) 2001 15-17 bin lira

BMW 5.20 (Benzinli) 2003 40-43 bin lira

Audi A6 2.8 (Dizel) 2008 60 bin lira

Toyota Corolla 1.6 (Benzinli) 2006 25 bin lira

Audi Quattro 3.00 TDI 2005 36 bin avro

Volkswagen Bora (Benzinli) 2001 18-20 bin lira

KADINLAR NEDEN FAÇALI ERKEK SEVER

MARİLYN'İN GÖRÜLMEMİŞ FOTOĞRAFLARI

KADIN VÜCUDUNUN BİLİNMEYENLERİ