Gençlere çağrı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlere seslendi: Hükümetimiz projelere ciddi destekler veriyor. Yapacağınız işleri kesinlikle ertelemeyin, üşenmeyin, vazgeçmeyin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2017 Güncelleme 28 Kasım 2017, 21:24
Gençlere çağrı

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk gençlerine güvendiklerini, onların içindeki girişimci ruhu desteklediğini vurguladı. Gençlerle ilgili projelere destek verdiklerini belirten Bak, inovasyon, robotik tasarım ve girişimcilikle ilgili pek çok projeyi desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.

'FIRSAT VERMELİYİZ'
Para Dergisi Türkiye Girişimcilik Zirvesi'nde konuşan Bakan Bak, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile görüştük. 'Robot yapımı, kodlama ve diğer konular üzerinde girişimcilik ve inovasyon fikirlerini beraber yapalım.' dedik. Bu çok önemli. Gençlerimize bu fırsatları vermemiz lazım" ifadesini kullandı. Bak, gençlere şöyle seslendi: "Gençlerimizin de sadece 'KPSS ile devlet işine gireyim, orada nasıl olsa iş garanti' demekten ziyade, özel sektöre geçerek, yeni şeyler yapabilmek için kafa yorması lazım. Hükümetimiz gençlere yönelik projelere ciddi destekler veriyor. Gençler yapacakları işleri kesinlikle ertelememeli, üşenmemeli, vazgeçmemeli. Girişimcilik ruhunda bunlar var. Gençlerimize tavsiyem, her güne yeni bir heyecanla, arzuyla ve yeni bir arayışla başlayın. Hedeflerinizi takip edin. Bu prensiplerle çalışmaya devam edeceğiz. Özgüvenimiz olacak. 'Ben yaparım' diyeceğiz; bankaların, özel sektördeki işadamlarının ve devletin kapısını aşındıracağız. Hedefimize varmak için çalışacağız."

'MÜHENDİSLERİMİZ DÜNYANIN EN İYİSİ '
Türk mühendislerin dünyanın en iyileri olduğunu aktaran Bakan Bak, şunları kaydetti: "Şu anda ülkemize yapılan saldırıları görüyoruz. Ülkemizin bölgede büyüdüğünü, geliştiğini ve güçlendiğini görüyoruz. Savunma sanayindeki projelerle gurur duyuyorum. O projelerde çalışan mühendisleri, girişimcileri ve işadamlarını tebrik ederim. Ben de orada olmak isterim. Onlarla yazılımları yazmak, silahların gelişimlerini sağlamak isterim. Otomotivle ilgili büyük bir karar alındı. Biz, büyüyen, gelişen ve güçlü bir Türkiye istiyoruz. İnsan kaynağımız var. İddia ediyorum, bizim mühendislerimiz, dünyanın en iyi mühendisleri. Çok iyi yetişiyorlar. Eksiklerimiz olabilir ama sektörle birleşince çok daha iyi olacağız. İçimizdeki girişimcilik ruhunu hiç söndürmeyelim." Bakan Osman Bak, 'Kod Adı: 2023' projesiyle beraber eğitimde yeni bir dil olan kodlamanın da gençlere anlatıldığını belirterek, "Uygulamalı girişimcilik eğitimi seminerleriyle girişimcilik ruhunu aşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.