Tam gaz reform

‘Bizim DNA’mızda girişimcilik var’ diyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, girişimcilik ekosistemini güçlendirecek reformları sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2017 Güncelleme 24 Kasım 2017, 00:03
Tam gaz reform

İÇİNDEKİLER

EKONOMİDEN Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bugüne kadar girişimcilik ekosistemini güçlendirecek birçok reform yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Para Dergisi Türkiye Girişimcilik Zirvesi'nde konuşan Şimşek, Türkiye'nin doğal kaynak zengini bir ülke olmadığına işaret ederek, komşularına oranla bunun bir fırsat olabileceğinin altını çizdi. Türkiye'de bu durumun, girişimcilik kültürünün gelişmesinde ve girişimcilik ruhunun artmasında büyük katkısı olduğunu dile getiren Şimşek, içinde bulunduğu coğrafyada 80 milyonluk Türkiye'nin, doğalgaz, petrol gibi zenginlikleri olmadan kişi başına düşen milli gelirde satın alma gücü paritesiyle 26 bin doları aşmış tek ülke olduğunu söyledi. Türkiye'nin en büyük sermayesinin beşeri sermaye olduğuna dikkati çeken Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'ÇABA İÇİNDEYİZ'
"Bu beşeri sermayenin de en güçlü tarafı girişimciliktir. Girişimcilik ekosistemine baktığımızda, her şeyden önce politika olarak girişimcilik ekosistemini güçlendirecek birçok reform yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Girişimcilik bizim için esastır, katma değerin kaynağıdır. Dolayısıyla girişimcilere, gerek finansmana erişim, gerek teşvikler, gerekse piyasalar bağlamında gerekli destek mekanizmaları oluşturması gibi, hemen hemen bütün konularda gelişmeler, iyileşmeler var. Bu ekosistemi daha da nasıl güçlendiririz, sürekli bir çaba içindeyiz." meden iyet merkez i Şimşek, Meclis'te görüşülen kapsamlı bir tasarıda kitle fonlaması, Hazine'nin fonlara kaynak aktararak bu fonlar üzerinden Türkiye'de gelecek vaad eden teknolojik firmalara, girişimlere destek verilmesinin önünü açacak düzenlemeler bulunduğunu bildirdi. Çalışmaların bunlarla sınırlı olmadığına dikkati çeken Şimşek, girişimcilere destek adına geçmişte atılan adımlar hakkında katılımcılara bilgi verip, bu adımları devam ettireceklerini dile getirdi. Şimşek, "Girişimcilik anlamında kültür çok önemli. Anadolu, çok önemli bir medeniyet ve ticaret merkezi olduğu için, muazzam derinliği olan bir coğrafya. Bu coğrafya aynı zamanda birçok kültürün ve ticaretin merkezi oldu. Ondan dolayı, tabiri caizse bizim DNA'mızda girişimcilik var ve bu girişimcilik kültürü devam

KREDİ GARANTİ FONU MÜJDESİ
KREDİ Garanti Fonu'nun (KGF) verdiği desteklere değinen Şimşek, gelecek dönemde KGF'yi daha çok ihracatçıya kullandıracaklarını bildirdi. Kadınların işgücüne katılımının önemine işaret eden Mehmet Şimşek, "Kadınların iş hayatında daha aktif rol alması Türkiye'yi uçurur" ifadesini kullandı. Şimşek, destekleri sayesinde kadınların işgücüne katılım oranının arttığını, kadınlara daha fazla destek olmak istediklerini vurguladı.

GELECEĞİMİZ PARLAK
Mehmet Şimşek, uzun vadede Türkiye'nin geleceğinin parlak, önünün açık olduğunu belirtti. Geleceğin, gelişmekte olan ülkelerde olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'nin Asya ve Afrika'ya odaklanacağını ancak Avrupa'yı ihmal etmeyeceklerini, gelişmiş ülkelerdeki pazar paylarını kaybetmeyeceklerini söyledi.